Rólam

Rólam
Rólam 2020-02-06T19:43:38+00:00

A Plüssfotelről és rólamSóvári Mónika vagyok, a Plüssfotel alapítója. Családommal tizenegyedik éve lakom Ázsiában: Kína és Szingapúr után jelenleg Laoszban élünk, épp ahova a férjemet szólítja tanácsadói munkája. Két fiunk van, 19 és 15 évesek.

Hét éve gyógyultam ki a pánikbetegségemből és találtam meg a végső válaszaimat a félelmekkel kapcsolatban. Ez persze nem azt jelenti, hogy elvonultan, törökülésben ülve, megvilágosodva élek. Figyelem és kísérem a gyerekeimet, a férjemmel közösen ellátom a családom és ugyanolyan problémákkal nézek szembe, mint bárki más.

De nem volt ez mindig így…

…hisz a pánikbetegségem valósággal a földre vitte az életem, amibe majdnem bele is haltam.

Egyik napról a másikra ragadott magával, méghozzá a legsötétebb mélységbe. Ez volt a legfélelmetesebb hely, ahol valaha jártam… 39 kilósan…
Egyre sűrűsödő rohamok kínoztak, egyre komorabb kétségbeesés, egyre mélyebb elszigetelődés. A környezetemtől, az élettől. Mindentől.
A legfélelmetesebb szörnyeteg, akivel találkoztam, az maga a félelem. Nem lehet rámutatni, nem lehet felállni mellőle, nincs hova menekülni előle. Egyértelműen Te vagy az, akitől fész. Illetve, akinek hiszed magad… de ezt akkor még nem láttam…

És ekkor megtörtént a csoda.

Mondhatni a nulláról építettem újra magam és álltam fel, annak köszönhetően, hogy magamba mertem ásni a félelem okáért és tudást, ismeretet szereztem róla. És mertem szembenézni saját magammal, az árnyékos oldalammal és gyökeresen átalakítottam az életem, a gondolkodásom.
Nem akartam többé “legyőzni” a betegségem.
Nem akartam túljutni rajta.
Meg akartam érteni. Befogadni. Elfogadni. Megnézni. Magamba ölelni.

A betegség nem az ellenségem.

Tisztán megértettem, hogy a félelmeinkkel szembenézni nem negatív gondolkodás, ahogy azt sokan gondolják… Életmentő, bátor, hőstett, ami elengedhetetlen a felszabaduláshoz, a boldogsághoz. Nem menekülni tovább sporttal, itallal vagy bármivel, hanem elérhetővé válni a félelmeink számára és meghallgatni az üzenetet. Megértettem, hogy a menekülés csak fenntartja a betegséget és bebetonozza az állapotunkat, sőt felerősíti.

Újraszültem magam.

A felismeréseim után újra tanultam élni. Mint egyszer járni… Élvezettel. Félelem nélkül. Újra látni, jönni-menni. Az összes kapcsolatomat újradefiniálni, némelyiket tovább mélyíteni, jó párat meg felszámolni. Megtanultam kő keményen Nemet mondani. És megtanultam Igent is. Szeretni. Elsősorban Önmagamat és ezáltal másokat.

Megszólalt egy hang…

Öt éve éreztem, hogy muszáj elmondani, kiírni magamból, elkiabálni az embereknek, hogy fel lehet állni innen is, hogy van kiút, csak meg kell érteni a félelmeket.

Többé már nem az volt a kérdés, jogom van-e mások szellemi útját segíteni. Sokkal inkább azt érzem, hogy kötelességem.

Öt éve alapítottam meg a Plüssfotel közösséget, ahol szabadon beszélhetünk a félelmek, a szorongás és a pánikbetegség okairól és működéséről és természetesen a lehetséges megoldásokról. Őrült fontos az az őszinte munka, amit mi itt a Plüssfotelben és “online-személyesen” is nap mint nap csinálunk, mert hiszem és tudom, hogy a sok magunkra erőltettet álpozitív gondolat, a félelmek tagadása és a félelmektől való görcsös menekülés szó szerint mérgező…

Köszönöm, hogy a monitor túloldalán és online-személyesen is együtt lehetünk, hogy hetente több mint 50 ezren vagytok kíváncsiak a gondolataimra.
Köszönöm azt, hogy ilyen sokan választotok engem személyes kísérőtökül az utatokon, mely kalandban egyébként én éppúgy fejlődök és épülök, mint ti, hisz aki segít, az is gyógyul minden egyes alkalommal, még ha ezt nem is vallja be…

Pontosan tudom, mit érzel…

Hogy megérte-e a saját örömöm és sérüléseimet nyíltan vállalni? Elmondani, hogy min mentem keresztül és a saját régi sérülésem mentén kísérni másokat? Abszolút. Pontosan tudom, miről beszélsz, min mész keresztül, mit érzel. Emiatt minden olvasómmal és privát ügyfelemmel kompatibilis lehetek, s mindegyikük egy kicsit a barátommá és valahol “testvéremmé” is válik, miközben szigorú törvényi szabályok mentén dolgozunk együtt.

Magamat adom, de közben egyáltalán nem magamról szólok! Rólad szólok! A magam példájával nem magamutogatok, hanem a benned lévő erőre és fényre akarok mutatni. Megfogni a kezed, és együtt megérteni, mi történik benned, amikor félsz.

Köszönöm, hogy a közösség tagja vagy és köszönöm a szabadságot, amit minden nap kapok tőletek és amit én is adhatok Nektek.

Sóvári Mónika

 

Impresszum

Sóvári Mónika – alapító
Rozgonyi Zoltán – technikai menedzser

Munkahelyek és Publikácók:
Népszava, Világgazdaság, Figyelő, Economist, Praxis
Transparency International, Családsegítő Szolgálat,
Nők Lapja Café, Femina
Szerelmem, Sanghaj – Duna Kiadó
Shanghai, My Love – Amazon.com

Tartalom:
írások, videók, tréningek, online konzultáció

A PLÜSSFOTEL

Sóvári Mónika vagyok, a Plüssfotel alapítója. Családommal tízedik éve élek Ázsiában: Kína és Szingapúr után jelenleg Laoszban lakunk, ahol Jógát, Jógameditációt és “Önkutatást” tanítok.

KAPCSOLAT