Rólam

 

Sóvári Mónika, író vagyok, a Plüssfotel alapítója. Dolgoztam politikai napilapos szakújságíróként, írtam regényt, vezettem személyiségfejlesztő és kommunikációs tréningeket és dolgoztam nevelési tanácsadóban.

IMG_0147

Hat évet szenteltem a pszichológia, és több mint húsz évet a keleti tanok tanulmányozására, különös figyelmet fordítva a jógafilozófiára, a buddhista filozófiára, a jógameditációra és az Advaita hagyomány (Nem-kettőség) tanaira.

Mindazonáltal nem vagyok valamiféle guru, sem kommunikációs szakértő nem vagyok, sem tréner, sem motivációs előadó. Egy teljesen átlagos nő vagyok, aki gyerekeket nevel és minden nap ugyanolyan kihívásokkal és nehézségekkel néz szembe, ahogy bárki más. Egy átlagos nő vagyok, aki viszont szereti az életet, szeretne boldog lenni és boldogsághoz segíteni másokat úgy, hogy megosztja magát másokkal.

Az élet értelmét és célját egyetlen egy dologban látom: túllépni az elmén és felfedezni az Önvalót, ami fundamentális feltétele a feltétel nélküli boldogságnak. Ezért léptem a spiritualitás útjára és próbálok Univerzális tanításokat a magam eszközeivel hétköznapi nyelvre fordítani.

Az életem annak szentelem, hogy spirituális értelemben növekedjek, és ezáltal másokat is segítsek ezen az úton. Örömömet lelem benne és boldogságot okoz más boldogsága.

De ez nem volt mindig így…

Hosszú időn keresztül meglehetősen rossz kapcsolatban voltam önmagammal és a világgal. Aztán eljött egy pillanat, amikor egy komoly lelki betegség hatására szembe kellett néznem magammal és a félelmeimmel, ahhoz, hogy tovább léphessek az utamon. Eldöntöttem, hogy kinyílok és kijövök a sötétből. De ez egyszer befelé indultam. Egyenesen a hurrikán belsejébe, aminek a közepén megtaláltam önmagam. Életem legjobb, és legbátrabb döntése volt önmagamat felkutatni és átvágni a félelmeimen és belépni lényem mélyebb rétegeibe. A legfelemelőbb érzés volt ráébredni, hogy semmi baj nincs velem, s hogy amit hittem magamról az nem az igazi énem. Csak mellékterméke egy beteg társdalomnak, egy megnyomorító és az elutasításon alapuló elavult oktatási rendszernek. Mellékterméke voltam a gyerekkoromnak, és az összes traumámnak, és mindezzel a sok rossz élménnyel és téves elképzeléssel azonosítottam magam és határoztam meg ki is vagyok. Ebből építettem fel a személyiségem. Hibásan.

Ez az egyszerű, de sorsszerű felismerés, igazi Önmagam megpillantása, segített feltárni azokat a rétegeimet, és később a tiszta Önvalómat, ami viszont valóban Én vagyok. A Valódi Énem.

Nem a nevem, nem az érzéseim és nem a testem. Hanem akiben mindezek megjelennek. 

A jelen…

Családommal immár kilencedik éve élek Ázsiában. Kína és Szingapúr után jelenleg Laoszban lakunk, ahol Jógát, Jógameditációt és “Önkutatást” tanítok. Szeretem a minimalista életünket, amit ez az elmondhatatlanul szegény, de lelkiekben gazdag ország biztosít nekünk. A fogyasztói társadalomtól teljesen elszigetelten értettem meg igazán, mi az, ami igazán fontos.

A személyes tárgyaink és minden vagyonunk egy kisebb teherautóra felférnek, és ezen kívül nincs semmi birtokunk. Erre ma már igazán büszke vagyok. Örökké hálás leszek Ázsiának a szabadságért, amivel megajándékozott.

Vágyam és a küldetésem…

A Plüssfotelt azért hoztam létre, hogy mindenki számára egyformán hozzáférhető módon segíthessek azoknak, akik ezt szeretnék. A Plüssfotel nem pszichológia tanácsadással foglalkozik, hanem egy mindenki számára ingyenesen elérhető, spirituális elmélkedés, együtt gondolkodás bizonyos kérdésekről, problémákról.

Olyan energiát igyekszem megteremteni a Plüssfotelben, ami erővel és életkedvvel tölt fel, s ami minden szintjét megváltoztatja az életednek.

Tabuk nélkül, szívből szeretnék beszélni olyan témákról, olyan élethelyzetekről és lelki problémákról, amikről keveset és más megközelítéssel beszélünk.

Hétről hétre jelentkező írásaimmal és YouTube videóimmal inspirálni szeretnélek és konkrét lépéseket javasolni a megoldás felé.

Arra törekszem, hogy a Plüssfotelben egy biztonságos, kényelmes és szeretetteljes teret teremtsek számodra, amely védelmező karjaiban tart téged az átalakulásod sérülékeny szakaszaiban.

Szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy boldogabb ember légy, mert hiszem, hogy a világnak több boldog emberre van szüksége, mint amilyen pont Te vagy, aki ezt olvasod.

Ennyit rólam, hiszen ez az oldal mostantól csakis rólad szól.

Alig várom, hogy halljak a történetedről.

Sóvári Mónika

Tudd, hogy a vásárlásaiddal támogatod a Plüssfotel működését, és a többi – teljesen ingyenes – tartalmának létrejöttét. Igyekeztem, hogy ezeknek a tréningeknek, meditációknak és kihívásoknak a megvásárlásával igazi értéket kapj, jelképes összegért.

bővebben »

További tartalmakért kövesd oldalamat »