Az Elme nem képes szeretni

 

Nem szeretek filozofálni a szeretetről.
Ha innen közelítjük meg a szeretetet, az csak annak a villogtatása, hogy mennyire sokat (nem) Tudunk a szeretetről. Miközben a Szeretet a világ legegyszerűbb dolga és minden elmélkedés csak távolabb visz tőle.

Igyekszem egyszerűen szeretni, sallangok nélkül, tisztán. Ám a szeretetem nem valamiféle nyálas, rózsaszín giccs-szirup.
Nem szökellve rohanás egy virágos réten.

A szeretetem néha mond nemet.
Néha fáj.
Néha bugyuta és gyerekes.
Néha szomorúságot is hordoz.
De attól még benne van a Szeretet.

A Szeretet az, ami Vagyok, amiből szőve Vagyok. Még csak nem is döntés kérdése. Eldönteni azt tudom, hogy sárga vagy zöld szoknyát vegyek ma fel. De nem tudok úgy dönteni, hogy én, ne én legyek, maximum ideiglenesen nem látni tudom, hogy szeretetből vagyok.
Természetesen a szereteten néha jóakaratnyit igazítani kell, hisz másképp nyilvánul meg a gyerekeim, másképp a társam és másképp a szüleim felé. De attól még szeretet, és nem ismer erkölcsöt, etikát, pszichológiát, buddhista filozófiát – mégsem tud hibázni, ha felragyog bennem.

Számomra a szeretet, nem bonyolult filozófia, nem tudomány és nem egy személytelen üres Facebook poszt, hanem együttérzés, figyelem és maga a Létezés.

És minél többet beszélünk róla, annál távolabb kerül tőlünk, és vele együtt távolodik minden megoldás és maga a boldogság is, mert ha a szeretetről gondolatokkal értekezünk, akkor az már egó, nem szeretet. Az egó pedig soha nem képes szeretni.
Az egó a maga bölcsességét és igazát bizonygatja még a szeretet nevében is.
Úgyhogy abba is hagyom…

 

További tartalmakért kövesd oldalamat »

Ha a Plüss Shopban vásárolsz, azzal nem csak szuper tréningekhez, meditációkhoz jutsz, hanem támogatod a Plüssfotel működését is, aminek minden tartalma továbbra is INGYENESEN elérhető mindenki számára. És ez így is marad :) Köszönöm, ha támogatsz a vásárlásoddal.

bővebben »


 

Szeretettel ajánlom:

5 nap a Plüssfotelben – Személyes Online Konzultáció
Személyes Online Konzultáció
Megbocsátás Önmagadnak Challenge
Megbocsátás Kihívás