Légy pozitív? hm…biztos?

 

„Légy pozitív!”
– ez a mondat eggyé vált azzal, hogy ne búslakodj, ne érezd magad rosszul. Szedd magad össze!
„Légy pozitív” – ez az új módja annak, hogy valakit felvidítsunk, megvigasztaljunk és arra ösztönözzük, hogy elforduljon a saját negatív érzelmeitől.

Persze… tudod, hogy pozitívan kéne a dolgaidhoz állni. Igen. És igaz is. Jó lenne. Milliószor hallottad már. De néha az egész olyan izzadtságszagú és erőltetett.

Nem működik.

Állni a tükör előtt mosolyogva és tolni lefelé a torkodon a sok bánatot, sérelmet, fájdalmat, traumát. Valami ismeretlen mélységbe, ahol titkos alkímiai folyamatok betegséggé transzformálják a lenyelt érzelmeket.

Elfordulni a negatív érzelmeidtől, félelmeidtől, szomorúságodtól, és megtagadni őket, Önmagad bántalmazásával ér fel és nem segít abban, hogy jobban légy.
Elnyomni étellel, sporttal, alkohollal vagy épp pozitív gondolatokkal, sosem hoz tartós boldogságot.

Leszállni a félelmetes mélységbe és felhozni onnan a félelmeidet, szembenézni velük, megérteni őket, hogy miért vannak ott, mit üzennek… és akkor is szeretni és tisztelni magad, amikor nem vagy “pozitív”.
Ez az Út a Boldogsághoz.

További tartalmakért kövesd oldalamat »

Ha a Plüss Shopban vásárolsz, azzal nem csak szuper tréningekhez, meditációkhoz jutsz, hanem támogatod a Plüssfotel működését is, aminek minden tartalma továbbra is INGYENESEN elérhető mindenki számára. És ez így is marad :) Köszönöm, ha támogatsz a vásárlásoddal.

bővebben »


 

Szeretettel ajánlom:

5 nap a Plüssfotelben – Személyes Online Konzultáció
Személyes Online Konzultáció
Megbocsátás Önmagadnak Challenge
Megbocsátás Kihívás