Reklamálok Istennél… avagy a karma pillanata

 

A hétvégém egy részét Isten reklamációs pultjánál töltöttem és idegesen veszekedtem vele, hogy ezt a nehéz élethelyzetet bizony nem én rendeltem, amit kaptam. Szeretnék reklamálni, mert ez nem az enyém, nem szolgáltam rá. Félreszállításról van szó.

Isten állt a pult mögött és egy óriási vastag könyvet felütött majd így szólt:
– Ezt bizony Te rendelted, gyermekem. Itt áll feketén fehéren – mutatott a papírra, majd kedvesen rám mosolygott. Nézz vele szembe!

Úgy éreztem egy olyan helyzetben kell a szeretet mellett döntenem, ahol zsigerből nem azt választanám. Jogosnak éreztem a haragom, elfogadhatatlanul viselkedett velem valaki a környeztemben.

Minden idegszálammal küzdöttem a magamban tomboló gyűlölet ellen, nehogy kieresszem. Harcoltam Magamban Magammal, mintha a Gyűrűk urában lennék, csatában az Orkok ellen.

Tudtam, hogy azzal győzök, ha Önmagam maradok. Ha kieresztem a haragom, valahol elbukom.
De nem azért mert haragszom. Nem!
De aki a haragját ráereszti valakire, az csak vesztes lehet.
Mert győz benne a gonoszság és valamiféle feketeség.
Eladja a lelkét egy pillanatra az ördögnek. Átáll az Orkokhoz.

Ez az a pillanat, amikor begyűjt az ember egy karmát. Tudatosan vagy Öntudatlanul, igaza van vagy sem, teljesen mindegy… sehogy nem éri meg.

A harag felbukkanása önmagában még nem bűn. Ha valaki megszegi az Univerzális törvényeket velem szemben, a harag felemelkedik, ha akarom, ha nem.

A harag felbukkanását nem én választom. Az egy ösztönös érzelem. Amit én választok, hogy mit kezdek vele. Hogy mit választok.
– Ha elfojtom a haragom, ahogy sok spirituális ember teszi, az csak rosszabb, mert megbetegít.
– Ha kiárasztom, azzal gyűlöletek gerjesztek magam körül és szörnyen negatív energiákat, amik megesznek, lehúznak.
– Ha harcolok vele, elhasználódom.

De akkor mit kezdjek a haraggal?

Isten szavai jutottak eszembe a reklamációs pultnál…

Szembe kell vele nézni, gyermekem.

Nincs más választás.
Nem kiereszteni és nem kardozni vele, de nem is elfojtani.
Hanem belenézni a szemébe.
Amikor erre rájöttem, már ólmosan fáradt voltam a kardozástól, a viaskodástól.

Hát magamba engedtem…

Letettem a kardom és ránéztem a saját haragomra. Éreztem micsoda hatalmas erő van benne, micsoda óriási energia felhő, vulkán, valódi természeti katasztrófa rejlik mögötte.
Félelmetes.
Még az ég is elkezdett dörögni. Komolyan mondom.
Az elemek szimbolikusan egyszerre jelezték, hogy mekkora erő van bennem.
Én voltam az, akire néztem. Én voltam ez az Erő.

Ám a harag mindenkiben ekkora erő…csak nem nézünk vele szembe.
Elfojtjuk, másra engedjük, harcolunk vele… de szembe nem nézünk vele. Nem próbáljuk elfogadni és a szelét a saját vitorlásunkra hajtani.

Aki ezt az erőt valóban megérzi, soha nem használja negatív célokra. Így van ez kitalálva. A Gonosznak ehhez az erőhöz nincs hozzáférése. Ez az erő, az Önvaló helye, ahol a haragnak nincs hatalma Rajtad. Ez az Erő a jelenben lakik, ahol semmi más nem lakik, csak ő és a szeretet.

Aki ezt az erőt megérzi, még a saját haragjának az erejét is képes lesz a maga javára fordítani, áttranszformálni, amitől még erősebb lesz. Ezt történt velem. Az erő felduzzadt bennem és körbevett. Tele voltam hálával, tele voltam szeretettel, önbizalommal, büszkeséggel, örömmel és tele voltam könnyel. A harag pedig magától eltűnt. Minden erőfeszítés nélkül. Attól, hogy szembenéztem vele és elfogadtam.

Amikor rájön valaki erre az Erőre Önmagában, a legszerényebb emberré válik és elkerül minden ütközetet. Mint a kínai harcművész, aki Isten őrizz, hogy utcai harcba keveredne. Elképzelhetetlen. Ilyen, amikor megérzed Önmagad erejét.

Hálás vagyok a csomagért, amit Isten természetesen nem kézbesített félre, mert a saját Erőmmel találkozhattam ezen a leckén keresztül.
A Szeretet mindent átalakító erejével…

Szívből,
Mónika

© Copyright – Monika Sovari 2016

További tartalmakért kövesd oldalamat »

Ha a Plüss Shopban vásárolsz, azzal nem csak szuper tréningekhez, meditációkhoz jutsz, hanem támogatod a Plüssfotel működését is, aminek minden tartalma továbbra is INGYENESEN elérhető mindenki számára. És ez így is marad :) Köszönöm, ha támogatsz a vásárlásoddal.

bővebben »


 

Szeretettel ajánlom:

5 nap a Plüssfotelben – Személyes Online Konzultáció
Személyes Online Konzultáció
Megbocsátás Önmagadnak Challenge
Megbocsátás Kihívás