Tagadni kényszerülsz

Tagadni kényszerülsz

Tagadni kényszerülsz

Aki fél és szorong, annak legtöbbször fogalma sincs, miért érez így. Ezért, ha véletlenül beszél róla, azt válaszolni, hogy ‘ugyan már, ne csinálja’, felesleges.

Aki szorong nem tudja, hogyan került bele a gödörbe, nem látja, hogy hol lehet a gödör alja, és azt sem, hogyan lehet kimászni onnan.

Ennek oka, hogy a szorongás igazi gyökere általában tagadásban, elfojtásban, feldolgozás nélkül van. A félelem így zárt rendszerré válik a szorongó emberben, amiben egyedül bolyong és egyre kevesebb az átjárás a realitásba. Elhiszi, hogy értéktelen.

Az álszent társadalmi elvárások, miszerint csak az erős, boldog, izmos, széles mosolyú egyed az értékes, csak tovább gyengítik a szorongót.

Ebből kifolyólag aki fél, az legtöbbször hallgat, mint a sír. Hazudik, hogy minden rendben van, hogy ne látszódjon a ‘gyengesége’. Amíg tud színészkedik. Muszáj, az egzisztencia miatt. Ha már hazudni sem tud, elszigetelődik. Magára húzza a rólót. Megnémul. Bezárul. Megcsontosodik benne a félelem, és azonosul vele.

És amikor már mi is látjuk, mekkora a baj, azt mondjuk neki, ‘ugyan már, miért nem szólt időben, és miért nem kért segítséget’? Szólt. Jelzett. Akkor mondtuk neki azt, hogy ‘ugyan már, ne csinálja’.

Ha félsz, ne várd meg, mg az elhatalmasodik raktad, hanem lépj. Ehhez nyújt segítséget neked a Mentor Program.

Eleged van? Szeretnél végre elmozdulni?

Ha félsz, szorongsz és nehezen mész emberek közé. Ha bűntudatod van, mert nem tudod magad összeszedni. Ha nem látod, mit tehetnél, hogy túllépj a félelmeiden. Ha elvesztetted a hited és a reményt… Ha nem tudsz enni, aludni és sorra feladni kényszerülsz az álmaidat. Ne halogass, kérlek! Merj segítségért nyúlni, újjászületni, és változtatni. Tartozz közénk és regisztrálj az email címeddel további ingyenes írásokért és videókért, amiket neked készítettem.

Légy Plüssfotel tag!

Hogy újra felszabadult lehess. Hogy magad mögött hagyd a félelmeid. Hogy visszaszerezd az irányítást az életed felett. Ha szeretnél, ülj mellém a Plüssfotelbe.

  •  
  •  
  •  
2019-08-13T12:15:01+00:00

A PLÜSSFOTEL

Sóvári Mónika vagyok, a Plüssfotel alapítója. Családommal tízedik éve élek Ázsiában: Kína és Szingapúr után jelenleg Laoszban lakunk, ahol Jógát, Jógameditációt és “Önkutatást” tanítok.

KAPCSOLAT