Pánik-takarítás

Pánik-takarítás

Pánik-takarítás

A pánikbetegségem kártyavárként rombolta össze az életem.

A tehetetlen szenvedés végén, fogtam egy nagy seprűt, és kegyetlen őszinteséggel kisepertem minden hazugságot magamból, ami nem én vagyok. Kukába került minden álarc, amit az évek során felvettem, hogy többnek, kevesebbnek, szebbnek, jobbnak, de mindenképpen másnak mutassam magam, mint ami vagyok.

A hónapokig tartó nagytakarítás végén meztelen lettem.
Félelmek közt, csupaszon néztem a betegségtől meggyötört magamra, hogy lássam, ki az, aki még megmaradt belőlem.
Visszacsúszni lehetetlen volt, a régi énemet nem ölthettem vissza, nem létezett többé…
De vajon mim maradt még?
Ki vagyok akkor én?
Ki ez az új én?

Ott álltam én, őszintén, lecsupaszodva, alig 40 kilóval – mégis gyönyörűen és ragyogóan. Erősen és tisztán. Elfogadással. Nem nárcisztikus, egóból jövő szeretet volt ez magam felé. Nem. Sokkal inkább felismerése annak, hogy aki igazán én vagyok, mindenféle álarc nélkül, az sokkal tisztább minden eddigi verziómnál. Még akkor is, ha ez az én nem tökéletes.
De végre igazi.
Őszinte és szabad.

Fontos, hogy ez az önismereti út nyilvánvalóan egyedül is bejárható. Átlépni önmagunkat, csak mi tudjuk. Nem mindenki pszichológiai eset. De bizony vannak helyzetek, amikor ehhez mégis segítség kell. Ha a problémád úgy érzed, hatalmasabb, mint amivel egyedül meg tudnál birkózni, vagy rendre visszaesel ne szégyell segítséget kérni egy kompetens segítőtől.

A Plüssfotelben található videók, írások csak segítik a félelmek megértését, és segítenek eligazodni az érzéseidben. De nem helyettesítik a megfelelő szaksegítséget – ha valakinek éppen arra van szüksége.

  •  
  •  
  •  
2020-02-02T22:07:10+00:00

A PLÜSSFOTEL

Sóvári Mónika vagyok, a Plüssfotel alapítója. Családommal tízedik éve élek Ázsiában: Kína és Szingapúr után jelenleg Laoszban lakunk, ahol Jógát, Jógameditációt és “Önkutatást” tanítok.

KAPCSOLAT