Negatív vagyok?

Negatív vagyok?

Negatív vagyok?

Megesik, hogy néha negatív gondolkodással “vádolnak”, amiért a félelmekkel és az árnyékos oldalunkkal való szembenézésre buzdítok.

Hogy ezzel csak energiát adok a félelemnek.
Jobb a szembenézés helyett inkább mással foglalkozni, szép dolgokra fókuszálni, mantrázni, meditálni, sportolni, pozitívan gondolkozni, és ignorálni a félelmet.
Elterelni róla a figyelmet.

Az a baj, hogy a félelem, a szorongás, és a trauma sem így működik. Ez a tagadó attitűd pedig masszív elfojtáshoz és lelki betegséghez vezet, nem pedig a várt felszabaduláshoz.

A félelmek okát kiásni, feldolgozni, és helyre tenni nem ugyanaz mint dagonyázni bennük és véreztetni a sebeket. Az egyik passzív és önbántalmazó, míg a másik aktív és magamat felszabadító folyamat.

Az a munka, amit én végzek itt veletek a fb-on és a Mentor Programban is, nem arról szól, hogy mint két idős néni ülünk a padon és a régi sérelmekben pletykálva fürdőzünk, miközben másra mutogatunk és bűnöst gyártunk.

‘A Jóska 1953-ban úgy megbántott, azóta sem bocsátottam meg neki.’

Nem ezt csináljuk.

Megkeressük a félelem mélyebb okát, kegyetlen őszinteséggel szembenézünk vele, felfedjük az igazságot, majd a feldolgozás munkájának végeztével odébb lépdelünk a régi beidegződésből.

Beszélni a félelmekről és dolgozni velük, nem negatív gondolkodás.

Az az ember, aki veszi ehhez a bátorságot és hangot lehel az elásott félelmeibe, gyógyítani kezdi magát.
Kimondja, ami odabent rekedt, ami fáj, ami feldolgozásra, gyógyulásra vár.
Megmutatja végre magának azt a sebet, ami ellátatlanul gennyezik, hogy a tisztítás után szabadon forrhasson össze.

Ezt a munkát nem lehet megspórolni pozitív gondolkodással, csak nagyon nagy áron: ami végül vagy az egészségünk, vagy a boldogságunk lesz.
Mélyen büszke vagyok mindenkire, aki ezt a kegyetlen őszinte és bátor szembenézést nap mint nap megteszi a Mentor Programban.
Gratulálok nektek, iszonyúan felnézek rátok!

Eleged van a félelemből, szorongásból?

Ha félsz, szorongsz vagy nehezen mész emberek közé. Ha bűntudatod van, mert nem tudod magad összeszedni. Ha nem látod, mit tehetnél és hol a megoldás. Ha elvesztetted a hited és a reményt. Ha nem tudsz enni, aludni, a munkádra figyelni és sorra feladni kényszerülsz az álmaidat. Kérlek, ne halogass, hanem változtass, és nyúlj segítségért. fre

Beszélgess velem

Hogy újra felszabadult lehess. Hogy magad mögött hagyd a félelmeid. Hogy visszaszerezd az irányítást az életed felett. Ha szeretnél, ülj mellém a Plüssfotelbe.

  •  
  •  
  •  
2019-08-16T20:08:22+00:00

A PLÜSSFOTEL

Sóvári Mónika vagyok, a Plüssfotel alapítója. Családommal tízedik éve élek Ázsiában: Kína és Szingapúr után jelenleg Laoszban lakunk, ahol Jógát, Jógameditációt és “Önkutatást” tanítok.

KAPCSOLAT