Ki vagy Te?

FőoldalKi vagy Te?

Ha túl akarsz jutni a félelmeiden, esszenciális fontosságú, hogy tudd, ki vagy te valójában.

Látnod kell, hogy a múltad érzelmi lenyomatai, miképp szivárognak be a jelenedbe, húznak vissza, és színezik át a világod. Ahhoz, hogy lásd, ki is vagy te igazán, semmi mást nem kell tenned, mint lehántani magadról a hazugságot, ami viszont nem te vagy.

Nem te vagy, amit mások mondtak rólad.
Nem te vagy az apád, anyád véleménye.
Nem te vagy a jegy az iskolai dolgozatodon.
Nem te vagy az értékelés, amit a munkahelyeden írnak rólad.
Nem te vagy, amit a társad mérgében hozzád vág.
Nem te vagy az autód márkája és a ruhád címkéje.
Nem te vagy a neved, sem az életkorod.

Még csak nem is az érzelmeid és a gondolataid vagy.

Hogyan is lehetnél, mikor azok átutazók benned?
Egyik pillanatban szorongsz, a másikban ugyanez a félelem eltűnik.
Boldog vagy, aztán meg szomorú.
De te maradsz… Te mindig te maradsz…

Aki marad, aki mindezt megfigyeli, akiben mindez megjelenik, az vagy te. És ez a te, mindenképpen értékes. Maga a “vanásod” értékes, hiszen a létezéstől kaptad ajándékba. És bármilyen hang is akarjon ennek ellenkezőjéről meggyőzni, hogy nem vagy elég jó, sovány, okos, erős, bátor, kitartó… ne hidd el.

Meglehet, sok mindent kell letenned, lehet csak keveset, de a te felelősséged megtalálni ezt az ént.

Ez az önismereti út nyilvánvalóan egyedül is bejárható. Átlépni önmagunkat, csak mi tudjuk. Nem mindenki pszichológiai eset. De bizony vannak helyzetek, amikor ehhez mégis segítség kell. Ha a problémád úgy érzed, hatalmasabb, mint amivel egyedül meg tudnál birkózni, vagy rendre visszaesel ne szégyell segítséget kérni egy kompetens segítőtől.

A Plüssfotelben található videók, írások csak segítik a félelmek megértését, és segítenek eligazodni az érzéseidben. De nem helyettesítik a megfelelő szaksegítséget – ha valakinek éppen arra van szüksége.

2020-02-02T22:08:57+01:00

A PLÜSSFOTEL

Nyolc éve a pánikbetegség földre vitte az életem, amibe majdnem bele is haltam. Mondhatni a nulláról építettem újra magam és gyógyultam meg. Öt éve hoztam létre a közösséget, ahol szabadon beszélhetünk a félelmekről és természetesen a lehetséges megoldásokról.
rólam…

KAPCSOLAT

Go to Top