A kapu

A kapu

A kapu

Örömmel olvasom, hogy szép lassan minden tudományos körben megdől az összes “kapu-elmélet”.

Hogy a fű, kapudrog.
Hogy az alkohol kapudrog.
Hogy a nikotin kapudrog.
Hogy a koffein is kapudrog.

Nem, nem ez a kapudrog, ezt ma már jól tudjuk.

Maga a feldolgozatlan trauma a kapudrog.
A molesztálás a kapudrog.
A gyermek bántalmazás a kapudrog.
Az elhanyagolás a kapudrog.
A nemi erőszak és az érzelmi bántalmazás a kapudrog.
Egy bántalmazó kapcsolat a kapudrog.

A szeretet hiánya a kapudrog!

A pánik, a szorongás, a hiperszexualitás, az erőszakos viselkedés, az áldozatiság, a nárcizmus, a drog, az alkohol, vagy a nikotin használata szinte mindig csak a tünete, nem pedig az oka egy mélyben lévő, feldolgozatlan félelemnek, traumának.

Ha ezekre a tünetekre úgy nézünk, mint végső bűnösökre, az ellenségre és kizárólag velük harcolunk, addig magát az igazi probléma okát nem érintjük, – vagyis semmit nem teszünk.

Eleged van a félelemből, szorongásból?

Ha félsz, szorongsz vagy nehezen mész emberek közé. Ha bűntudatod van, mert nem tudod magad összeszedni. Ha nem látod, mit tehetnél és hol a megoldás. Ha elvesztetted a hited és reményt önmagadban. Ha nem tudsz enni, aludni, a munkádra figyelni és sorra feladni kényszerülsz az álmaidat. Ne halogass, kérlek. Merj segítségért nyúlni és változtatni. mentor

Beszélgess velem

Hogy újra felszabadult lehess. Hogy magad mögött hagyd a félelmeid. Hogy visszaszerezd az irányítást az életed felett. Ha szeretnél, ülj le mellém a Plüssfotelbe.

  •  
  •  
  •  
2019-08-16T20:08:02+00:00

A PLÜSSFOTEL

Sóvári Mónika vagyok, a Plüssfotel alapítója. Családommal tízedik éve élek Ázsiában: Kína és Szingapúr után jelenleg Laoszban lakunk, ahol Jógát, Jógameditációt és “Önkutatást” tanítok.

KAPCSOLAT