Mondd ki!

FőoldalMondd ki!

A félelmeinkkel szembenézni nem negatív gondolkodás és nem a múltban vájkálás, ahogy azt sokan gondolják…

Sokkal inkább életmentő, bátor, hőstett, ami elengedhetetlen a felszabaduláshoz, a boldogsághoz, adott esetben a gyógyuláshoz. Mert ugye elengedni azt lehet csak, amit már megdolgoztunk, értünk, látunk, kisírtunk. Elengedni azt a történetet lehet, ami megélt, helyére került, ami fényt és igazságot kapott, ami nincs többé tagadásban, elfojtásban, hazugságban, tudatlanságban.

Utána jöhet az elengedés és a szabadulás. Ekkor már végigjárható a folyamat. Sőt, végig is kell járni, nem szabad itt megállni és beragadni. De amíg csak szabadulni akarunk, görcsösen elengedni valamit, amit ráadásul nem is látunk tisztán, amiről nem értjük, hogyan mozgat, cibál, rángat minket a jelenben, azt én inkább menekülésnek hívnám, semmiképp sem elengedésnek.

Ha pedig menekülök valami elől, mert meg akarok szabadulni tőle, azzal csak erősítem, energiát adok neki, és velem marad. Én pedig egyre fáradtabb leszek a rohanásban, egyre inkább félni fogok a menekülésben, amit tévesen elengedésnek hívok.

Fontos, hogy ez az önismereti út, amiről itt videókban és írásokban beszélünk a Plüssfotelben, egyedül is bejárható. Átlépni önmagunkat, csak mi tudjuk. De vannak helyzetek, amikor ehhez segítség kell. Ha a problémád úgy érzed, hatalmasabb, mint amivel egyedül meg tudnál birkózni, ne szégyell segítséget kérni.

A Plüssfotelben található videók, írások csak segítik a félelmek megértését, és segítenek eligazodni az érzéseidben. De nem helyettesítik a megfelelő szaksegítséget – ha valakinek arra van szüksége.

2020-02-02T21:52:50+01:00

A PLÜSSFOTEL

Nyolc éve a pánikbetegség földre vitte az életem, amibe majdnem bele is haltam. Mondhatni a nulláról építettem újra magam és gyógyultam meg. Öt éve hoztam létre a közösséget, ahol szabadon beszélhetünk a félelmekről és természetesen a lehetséges megoldásokról.
rólam…

KAPCSOLAT

Go to Top