A félelem egy síró gyerek

A félelem egy síró gyerek

A félelem egy síró gyerek

“Én már annyit gondolkodtam azon, miért szorongok és hogyan szabadulhatnék meg tőle. Képtelen vagyok rájönni.” – talán ezt írjátok a legtöbben.

Igen, pontosan tudom, hogy mennyire lefoglal és kitölt mindent a félelem… Hogy beszivárog az élet minden részébe. Igen, tudom, hogy mennyit pörögsz rajta… Hogy miért pont te… És milyen igazságtalan az egész… Hogy, hogyan tudnád legyőzni, kiirtani, elpusztítani, leszedálni, bezárni, elűzni, örökre elfelejteni vagy kitépni magadból, mint valami idegen testet. Felébredni belőle, mint a rémálomból. Bármit és bármi áron megtennél, mert vele az élet bírhatatlan, maga az őrület, ami felzabál. Kívül már mindent bejártál, mindent kipróbáltál. Egyetlen egy helyen nem jártál még megoldásért: magadban. Azt az egyet nem próbáltad, hogy bátran szembenézz vele, kiásd magadból, megértsd, magadhoz öleld, meghallgasd, elfogadd, akár egy zokogó gyereket, aki hozzád fordul segítségért.

Igen, a félelem nagyon hasonló egy síró gyerekhez, hisz egy sérült, megtagadott részed az, ami időről időre felsír benned megértésért, figyelemért, elfogadásért. S ahogy egy síró gyereket sem löksz odébb, a félelmet sem kell. Mert úgy maga a menekülés tartja fent a létét… Tehát nem elfelé kell mozognod tőle. A tagadásban nem fog eltűnni. Sőt, a meneküléstől csak további energiát kap és erősödni fog. Kergetni fog, mert dolgod van vele.
Egyedül az őszinte és szeretetteljes szembenézés, a mély feltáró munka, a fájdalmak rehabilitációja, és az igazság az, ami után szabad lehetsz.

Eleged van a félelemből, szorongásból?

Ha félsz, szorongsz vagy nehezen mész emberek közé. Ha bűntudatod van, mert nem tudod magad összeszedni. Ha nem látod, mit tehetnél és hol a megoldás. Ha elvesztetted a hited és reményt önmagadban. Ha nem tudsz enni, aludni, a munkádra figyelni és sorra feladni kényszerülsz az álmaidat. Ne halogass, kérlek. Merj segítségért nyúlni és változtatni. mentor

Beszélgess velem

Hogy újra felszabadult lehess. Hogy magad mögött hagyd a félelmeid. Hogy visszaszerezd az irányítást az életed felett. Ha szeretnél, ülj le mellém a Plüssfotelbe.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2019-02-17T21:56:20+00:00

A PLÜSSFOTEL

Sóvári Mónika vagyok, a Plüssfotel alapítója. Családommal tízedik éve élek Ázsiában: Kína és Szingapúr után jelenleg Laoszban lakunk, ahol Jógát, Jógameditációt és “Önkutatást” tanítok.

KAPCSOLAT