Éld túl az igazságot

FőoldalÉld túl az igazságot

Első lépésként túl kell élni az igazságot, ami a szorongásod oka. Fognod kell egy lapátot, ki kell ásni a sérülést, szembe kell vele nézni… és túl kell élni. Felszínre kell hozni, ki kell végre mondani, nevén kell nevezni, ha kell újraértelmezni, átértékelni, felülírni, meggyászolni, fájni, sírni, felszabadultan kinevetni, akár dühösnek lenni. Ez teljesen belefér, sőt helye van, hisz évek, sokszor évtizedek óta volt bezárva a mélyedben a félelmed oka. Mindennek ki kell most ürülnie belőled, akár egy gennyes sebnek, tisztulnod kell. Ha elkerülöd a szembenézést, a félelem állandósul, jegelődik, erősödik, megmérgez és kicsinálja az egészséged is.

Ez az első lépés tehát: a félelem okának sebészi pontosságú feltárása és megértése. Enélkül nincs elengedés, mert amíg tagadás, hazugság és menekülés van a félelmek elől, addig azt sem látod, ki is vagy te igazán, s mit is kéne elengedned. Csak egy nagy félelem-massza kerget, amit elengedni lehetetlen, függésben és menekülésben tart, mert nem érted, nem ismered.

Ha nem látsz tisztán, félsz. Ha pedig félsz, ösztönösen menekülni fogsz… itallal, szexszel, sporttal, gyógyszerrel, kényszeres szokásokkal, jócselekedettel, vallással, spiritualizmussal – ki mivel. Ezért elsőként látni, érteni kell önmagad és megismerni a félelmed. Innen lehet és kell is tovább lépni és leválni a múltról. Ekkor már elengedhető. Nem analizálni többé, nem beleragadni, nem kifelé mutogatni a bűnösre. Nem ezredszer is levetíteni a régi sztorit, ami csak elszívja az erőd és a múlt fogságában tart.

Ekkor végre tovább lehet és tovább is kell is lépni az öröm felé, önmagad felé, a boldogság felé. Átkódolni a téves szokásokat, új határokat rajzolni és kinyitni a szíved az örömre, ami noha ismeretlennek tűnhet annyi félelemben eltöltött év után, de lassacskán már befogadható, átélhető, a tiéd és jár neked.
És ott van van benned már most is.

 

2021-02-18T01:53:48+01:00

A PLÜSSFOTEL

Nyolc éve a pánikbetegség földre vitte az életem, amibe majdnem bele is haltam. Mondhatni a nulláról építettem újra magam és gyógyultam meg. Öt éve hoztam létre a közösséget, ahol szabadon beszélhetünk a félelmekről és természetesen a lehetséges megoldásokról.
rólam…

KAPCSOLAT

Go to Top