Gyere, majd én viszlek a hátamon!

FőoldalGyere, majd én viszlek a hátamon!

Óriási a különbség, hogy valakinek kinyitok egy ajtót vagy felemelve őt, a hátamon átcipelem a másik oldalra.

Csináltam már mindkettőt, és határozottan állítom, hogy semmit nem segítettem a hozzám fordulóknak, amíg megmenteni akartam őket.

Amikor az ember egy kapuhoz, egy új életszakaszhoz ér, akkor bizony a réginek meg kell halnia és az újnak megszületnie. Be kell tudni fogadni az újat. Készen kell rá állni. Az igazi én megszületése nélkül átemelni valakit a kapun és egy új életszakaszba helyezni, a leghaszontalanabb segítség, amit segítő adhat és tulajdonképp lehetetlen is. Befogadhatatlan. Ha ugyanis nem végezed el a szükséges belső munkát, ha nincsenek meg a saját felismeréseid önmagaddal kapcsolatban, vagyis nem te lépdelsz át a magad erejéből és elhatározásából a kapun, akkor semmi nem fog az új helyen tartani, maximum ideig óráig. S eljő egy pont, amikor inkább visszacsúszol a régi életedbe, a megszokottba, ahol még ha rossz is, de legalább ismerős szabályok és beidegződések mentén mozoghatsz.

Persze tudom, mindig vonzóbbnak tűnnek azok az ajánlatok, amik leveszik a válladról a felelősség terhét és instant, azonnal fogyasztható boldogságot ígérnek. De ezzel a legtöbb esetben nem változást, csak reményt vásárolsz és elmenekülsz Önmagad elől.

A legtöbb, amit a segítőd és te önmagadért tehettek, ha mély önismereti munkával feltárjátok, ki vagy Te igazán, milyen hibás gondolati mintázatok mentén működtél eddig, mit nem látsz magadból, mi tart a régi helyeden, mi tart félelemben, mit nem fogadtál el eddig magadban. Majd szabadon, felvértezve az új életre, felszabadultan átsétálsz a kapun egy új életszakaszba. Egyedül. A saját erődből, és saját elhatározásodból. Lehet támogatással jutsz el a kapuig és az is meglehet, hogy utána is szükséged van még segítségre, hogy az új éned megcsontosodjon. De te lépsz.

Fontos, hogy ez az önismereti út, amiről itt videókban és írásokban beszélünk a Plüssfotelben, egyedül is bejárható. Átlépni önmagunkat, csak mi tudjuk. De vannak helyzetek, amikor ehhez segítség kell. Ha a problémád úgy érzed, hatalmasabb, mint amivel egyedül meg tudnál birkózni, ne szégyell segítséget kérni.

A Plüssfotelben található videók, írások csak segítik a félelmek megértését, és segítenek eligazodni az érzéseidben. De nem helyettesítik a megfelelő szaksegítséget – ha valakinek arra van szüksége.

2020-02-02T21:36:44+01:00

A PLÜSSFOTEL

Nyolc éve a pánikbetegség földre vitte az életem, amibe majdnem bele is haltam. Mondhatni a nulláról építettem újra magam és gyógyultam meg. Öt éve hoztam létre a közösséget, ahol szabadon beszélhetünk a félelmekről és természetesen a lehetséges megoldásokról.
rólam…

KAPCSOLAT

Go to Top