Félelem vagy Szeretet?

FőoldalFélelem vagy Szeretet?

Amikor az ember hozzá akar jutni a szeretethez, valamiképp mindig sok vagy épp kevés lesz a másiknak, hisz meg kell szereznie a hiányzó szeretetet. Valamiképp el kell vegye, hozzá kell jusson. Amit kap, sosem az, amit remél, és sosem elég jó, hiszen be kell vele tömni egy hiányzó űrt – ami lehetetlen. Hogy ezt a hiányzó szeretetet megkapja, hajlandó szolgálni és magát is feladva mindent odaadni magából, vagy épp az ellenkezője: erővel elvenni a másiktól.

A probléma pontosan ugyanaz, csak épp az érem két oldala. De egyik sem szeretet. Mindkettő félelem. A szeretet hiányától való félelem.

Az igazi Szeretetnek nincs célja, szándéka, régi beidegződése, gyerekkori traumája. Ez a szeretet annak, aki sérült és a hiányra építve akar szeretet szerezni, akármelyik oldalon is álljon, kevés és befogadhatatlan. A sérült ember ugyanis nem tud szabadon szeretni, csak függőségi viszonyok közt. Érdemes hát magunk felé fordulni és akár egyedül, akár segítővel, a sérüléseinket, a félelmeinket kicsit “megdolgozni”, felismerni magunkban, és nem a másikat hibáztatni. Mert a szabad szeretetnél nincs csodálatosabb és erősebb kötelék két ember közt. Abban már nincs múlt, nincs régi beidegződés, nincs benne semmilyen kötelék. Épp úgy jön létre a legerősebb kötelék, hogy semmi kötelék, semmi játszma nincs már. És ez nem spiri izé, tudjátok. Ez a félelem és szeretet közti különbség.

Fontos, hogy ez az önismereti út, amiről itt videókban és írásokban beszélünk a Plüssfotelben, egyedül is bejárható. Átlépni önmagunkat, csak mi tudjuk. De vannak helyzetek, amikor ehhez segítség kell. Ha a problémád úgy érzed, hatalmasabb, mint amivel egyedül meg tudnál birkózni, ne szégyell segítséget kérni.

A Plüssfotelben található videók, írások csak segítik a félelmek megértését, és segítenek eligazodni az érzéseidben. De nem helyettesítik a megfelelő szaksegítséget – ha valakinek arra van szüksége.

2020-02-02T21:24:00+01:00

A PLÜSSFOTEL

Nyolc éve a pánikbetegség földre vitte az életem, amibe majdnem bele is haltam. Mondhatni a nulláról építettem újra magam és gyógyultam meg. Öt éve hoztam létre a közösséget, ahol szabadon beszélhetünk a félelmekről és természetesen a lehetséges megoldásokról.
rólam…

KAPCSOLAT

Go to Top