Pozitív gondolat – biztos?

FőoldalPozitív gondolat – biztos?

Amikor pozitív gondolatokat ismételgetsz és megpróbálod elhitetni magaddal, hogy jól vagy, miközben ez rohadtul nem így van, hazudsz magadnak. A valóságod ugyanis nem hogy nem áll szinkronban a szavaiddal, hanem teljesen ellentétes. Ha nincs összhang a szavaid és érzéseid között, az ellentétes energiák nem találnak nyugalmat benned. Vagyis nem vagy önazonos. Becsapod magad. És hiába a pozitív állítás, magadat átverni nem tudod.

A félelmeidtől, a problémáidtól nem tudsz egy pozitív gondolat mögé bújni, csak hatalmas áron, ami mindig az egészséged vagy a boldogságod lesz.

Ehelyett egyszerűbb, ha minden érzésedet, legyen az pozitív vagy negatív egyformán fontosnak tartod és teret adsz neki magadban. Elfogadod.

Ez nem azt jelenti, hogy törsz zúzol, ha dühös vagy, netán cselekvés nélkül lehibernálod a félelmed. Ez tudatosság nélküli azonosulás lenne az érzelmekkel, amik következtében csak elsodródsz magadtól, akár egy kormányos nélküli hajó a parttól. Az elfogadás az, amikor megengeded, hogy azt érezd, ami van és az legyél aki vagy. Nem ültetsz pozitív gondolatokból virágos keretet a szemétdombra. Mert a hazugság ugyanúgy hazugság, takarja be bármilyen szép cukormáz is. Az önbecsapás felismerésével kezdődik minden változás.

Fontos, hogy ez az önismereti út, amiről itt videókban és írásokban beszélünk a Plüssfotelben, egyedül is bejárható. Átlépni önmagunkat, csak mi tudjuk. De vannak helyzetek, amikor ehhez segítség kell. Ha a problémád úgy érzed, hatalmasabb, mint amivel egyedül meg tudnál birkózni, ne szégyell segítséget kérni.

A Plüssfotelben található videók, írások csak segítik a félelmek megértését, és segítenek eligazodni az érzéseidben. De nem helyettesítik a megfelelő szaksegítséget – ha valakinek arra van szüksége.

2020-02-02T21:26:33+01:00

A PLÜSSFOTEL

Nyolc éve a pánikbetegség földre vitte az életem, amibe majdnem bele is haltam. Mondhatni a nulláról építettem újra magam és gyógyultam meg. Öt éve hoztam létre a közösséget, ahol szabadon beszélhetünk a félelmekről és természetesen a lehetséges megoldásokról.
rólam…

KAPCSOLAT

Go to Top