Pánikroham

FőoldalPánikroham

A hálószobában feküdtem a földön. A pánikroham épp csak elhagyta a testem, mint egy rossz szellem, ami átmenetileg beleköltözött és átvette egy időre a hatalmat.

Mint egy megerőszakolt, elhasznált hús, olyan voltam. Nem tudtam felállni. Nem tudtam kimenni.

Azt hiszem, ez volt az életem mélypontja. Emlékszem, arra gondoltam, hogy mennyire elcsesztem, hogy itt tartok. És arra is gondoltam, hogy ha nem találok most, ebben a szent pillanatban valamit, amiben bízni tudok, amiben hinni tudok, akkor nem fogok tudni felállni és perceken belül meghalok.

40 kiló voltam, erőm semmi, lelki erőm még annyi se. Önbizalom nulla, magamba vetett hit mínuszos. Majdnem megadtam magam. De előtte még mindent beleadtam. Tartoztam ennyivel magamnak és a családomnak is. Lassan felhúztam magam és négykézláb másztam ki a konyhába enni és inni valamit. Egyedül voltam otthon, senki nem biztatott, senki nem mondta, hogy gyerünk, Móni, meg tudod csinálni. Én döntöttem úgy, hogy magamat választom és én döntöttem el, hogy ezúttal nem hagyom cserben Önmagam. Kiállok magamért. Teszek magamért… Önmagamban találtam meg azt, akiben hinni és bízni tudok.

Ma már hálás vagyok ezért a pillanatért. Mert ekkor álltam igazán Önmagam mellé. És onnantól minden egyes nap a magam társa vagyok. Sosem hülyéztem le és nem bántottam magam többé. Sosem mondtam, hogy nem vagyok elég jó, vagy nem helyes ahogy épp érzek – akárhogy is éreztem magam. Noha látom a hibáimat, és tudom, hol kell fejlődnöm, partnere lettem magamnak, nem pedig agresszív bántalmazója.

Fontos, hogy ez az önismereti út, amiről itt videókban és írásokban beszélünk a Plüssfotelben, egyedül is bejárható. Átlépni önmagunkat, csak mi tudjuk. De vannak helyzetek, amikor ehhez segítség kell. Ha a problémád úgy érzed, hatalmasabb, mint amivel egyedül meg tudnál birkózni, ne szégyell segítséget kérni.

A Plüssfotelben található videók, írások csak segítik a félelmek megértését, és segítenek eligazodni az érzéseidben. De nem helyettesítik a megfelelő szaksegítséget – ha valakinek arra van szüksége.

2020-02-02T21:26:05+01:00

A PLÜSSFOTEL

Nyolc éve a pánikbetegség földre vitte az életem, amibe majdnem bele is haltam. Mondhatni a nulláról építettem újra magam és gyógyultam meg. Öt éve hoztam létre a közösséget, ahol szabadon beszélhetünk a félelmekről és természetesen a lehetséges megoldásokról.
rólam…

KAPCSOLAT

Go to Top