A félelem nem az ellenséged

FőoldalA félelem nem az ellenséged

A félelem, a szorongás nem az ellenséged. Azért jelenik meg benned, hogy ráirányítsa a figyelmedet egy belső problémádra.

Mint egy síró kisgyerek, aki a szoknyádat cibálja, mindössze megértést és figyelmet kér tőled.

De Te mit teszel? Elrohansz a félelmed elől, elrohansz a fájdalmas történeteid elől, és le akarod győzni a rossz érzést.
Ám a rohanásban egy kettéhasadt kísértetté válsz, aki csak árnyéka önmagának. Aki megtagadva önmagát, önmaga elől fut.

Végül már megtébolyodva lihegsz, megtennél bármit, bevennél bármit, kiskanállal arrébb hordanál egy hegyet, elmennél a világ végére is, akár könyörögnél is, mint egy szerencsétlen koldus, ha lenne kinek, hogy vége legyen a rohanásnak.

Egy dologra nem vagy hajlandó: hogy leállj végre a meneküléssel, odafordulj önmagad felé, szembenézz magaddal és meghallgasd a félelmed üzenetét. De vajon hatásos-e egy síró gyereket odébb lökni és elszaladni előle? Nem. Pedig ugyanezt teszed minden egyes alkalommal, amikor megtagadva a félelmeid, megtagadva a fájdalmas történeteid, cserben hagyod magad és elfutsz önmagad elől.

Szabadítsd fel magad. Adj teret a félelmeidnek és dolgozz velük, értsd meg őket, lépj túl rajuk a harc helyett.

Fontos, hogy ez az önismereti út, amiről itt most beszélünk, egyedül is bejárható. Átlépni önmagunkat, csak mi tudjuk. De vannak helyzetek, amikor ehhez segítség kell. Ha a problémád úgy érzed, hatalmasabb, mint amivel egyedül meg tudnál birkózni, ne szégyell segítséget kérni.

A Plüssfotelben található videók, írások csak segítik a félelmek megértését, és segítenek eligazodni az érzéseidben. De nem helyettesítik a megfelelő szaksegítséget – ha valakinek arra van szüksége.

2020-02-02T21:18:00+01:00

A PLÜSSFOTEL

Nyolc éve a pánikbetegség földre vitte az életem, amibe majdnem bele is haltam. Mondhatni a nulláról építettem újra magam és gyógyultam meg. Öt éve hoztam létre a közösséget, ahol szabadon beszélhetünk a félelmekről és természetesen a lehetséges megoldásokról.
rólam…

KAPCSOLAT

Go to Top