VIP ZÓNA – a Tiéd milyen állapotban van?

FőoldalVIP ZÓNA – a Tiéd milyen állapotban van?

A saját energetikai területemet, akár egy anyatigris úgy védem.

Ez még véletlenül sem azt jelenti, hogy ne lennék szélesen elfogadó és szeretetteljes másokkal, vagy ne fordulnék billió százalékos figyelmemmel ahhoz, aki a lelki problémáján velem dolgozik. Amikor valakivel “terápiázunk”, csak és kizárólag rá figyelek, minden tudásom és szeretet-energiám neki szentelem, magamat teljesen félrerakva arra az időre. Ugyanez a teljes figyelem igaz a baráti kapcsolataimra is. De nem megyek már bele sem olyan barátságokba, sem szakmai kapcsolatokba, ahol az energetikai teremet, a VIP zónámat nem tiszteli a másik fél.

Hogy hogyan tanultam meg?

Úgy, hogy régen mindenkit beengedtem ebbe a zónába. Megengedtem, hogy olyan emberek is ott tartózkodjanak, akik nem érdemelték meg, hogy ott legyenek, mert tiszteletlenek voltak velem és birtokba vették, kihasználták ezt a zónát és agresszívan tettek vettek benne, tekintet nélkül az érzéseimre. Én voltam a hibás. Én adtam nekik oda a VIP belépőt a privát zónámhoz, én jogosítottam fel őket rá, hogy elvegyék belőlem, amire szükségük van. Így aztán jó pár mérgező munka és baráti kapcsolatom is volt a múltamban. Nem haragszom érte, mert ÉN adtam a belépőt, ők csak tükröt tartottak nekem a “beléptető-rendszerem” hibás működéséről, vagyis az én hiányosságaimról. Sokáig hittem, hogy ha szeretetteljes és alázatos vendéglátó vagyok, akkor felismerik a magánlaksértés, de nem ez történt, ahogy sosem ez történik…. soha… mert aki folyton csak mások kedvére tevő és másoknak megfelelni akaró jókislány, vagy jófiú azzal sosem ez történik…

Totálisan félreértettem a felelősséghatárokat és a “minden belőlem indul ki” spirituális koncepciót úgy csavartam ki, hogy mindig én vagyok a hibás. Klasszikus hiba. Ma már tudom, hogy felelősséget vállalni a munkámért, a barátságaimért, a kapcsolatomért, valami egészen mást jelent. Teljesen mást. A felelősségem abban rejlik, hogy én mit engedek meg azoknak az embereknek, akik a VIP-zónámban tartózkodnak. Valóban én vagyok a felelős, ahogy azt a filozófiai tudásom mondatja velem, de nem azért, ahogy a másik viselkedik, hanem azért, hogy mi történik a VIP zónámban.

Jól átrágtam mindezt az “őrökkel”, akik a kapuban állnak, és jó régen megváltoztattuk a beléptető rendszer biztonsági szabályait. A nemlétező kapun már kizárólag azok léphetnek be, akik tiszteletben tartanak, ahogy én ezt a tiszteletet alapból továbbra is tolom és adom mindenkinek. Annak is, aki végül fennakad a kapuban. Őt is elfogadom, vele is egy vagyok. De az semmiképp sem az én dolgom, hogy mások tiszteletlenségét eltűrjem vagy agresszív, abúzus, netán birtokló és irányító megnyilvánulásait beengedjem. Ha valaki nem tiszteli az én szeretet-teremet, annak a “védelmi rendszer” udvariasan, megértéssel és elfogadással, de ajtót mutat, mert az áldozat szerepet már rég letettem. És akármilyen keményen is hangozzék ez, éppen hogy szeretet van benne.
Mert ma már csak egyenrangú és igazi szeretet-elven, kölcsönös tiszteleten alapuló kapcsolatokat tartok fent. Érdek, manipuláció, áldozat és agresszor felállásban már nem veszek részt, mert a VIP területem felbecsülhetetlenül értékes, AHOGY A TIÉD IS AZ. Ezért meséltem el mindezt. Mert pontosan tudom, hogy életmentő lehet.

Hogy áll a Te VIP zónád?

Fontos, hogy ez az önismereti út, amiről itt videókban és írásokban beszélünk a Plüssfotelben, egyedül is bejárható. Átlépni önmagunkat, csak mi tudjuk. De vannak helyzetek, amikor ehhez segítség kell. Ha a problémád úgy érzed, hatalmasabb, mint amivel egyedül meg tudnál birkózni, ne szégyell segítséget kérni.

A Plüssfotelben található videók, írások csak segítik a félelmek megértését, és segítenek eligazodni az érzéseidben. De nem helyettesítik a megfelelő szaksegítséget – ha valakinek arra van szüksége.

2020-02-02T20:54:30+01:00

A PLÜSSFOTEL

Nyolc éve a pánikbetegség földre vitte az életem, amibe majdnem bele is haltam. Mondhatni a nulláról építettem újra magam és gyógyultam meg. Öt éve hoztam létre a közösséget, ahol szabadon beszélhetünk a félelmekről és természetesen a lehetséges megoldásokról.
rólam…

KAPCSOLAT

Go to Top