Mondj igent mindenre?

FőoldalMondj igent mindenre?

Ugye ismeritek azt a nézetet, hogy aki a lelki úton halad, az mindenre IGEN-t mond. Hisz egy folytonos, mindent IGENLŐ elfogadásban él.

Az a baj ezzel – az egyébként csodaszép igazsággal -, hogy nagyon durván félreérthető. Mert néha pont egy kő kemény NEM az, ami a te IGEN-ed. Amikor NEM-et mondasz valakinek, néha pont ezzel a NEM-el mutatod meg önmagad: hogy mit bírsz el, mennyit vállalsz, mi az ami már sok neked, mi az ami fáj, és mi az, amiben nem szeretnél részt venni. Ez a NEM, a Te IGEN-ed lesz. Önmagadra mondasz IGEN-t vele.

Ha a szükséges pillanatban(!) képes vagy NEM-et mondani, épp akkor tárod ki igazán a szíved a másik felé. Hiszen pontosan a NEM-el mutatod meg, hogy ki is vagy te, mid van, mid nincs, mi az, amit adni tudsz és mi az, amire nem vagy hajlandó vagy egyszerűen nem vagy képes. Ez a NEM is a Te IGEN-ed.

Ha nem merünk a szükséges pillanatban NEM-et mondani, akkor törvényszerűen olyan embereket teremtünk magunk köré, (gyerek, társ, szülő, barát, főnök, kolléga…) akik nem érzik a szükségleteinket és ritkán vannak tekintettel ránk. Könnyen áldozatokká válhatunk, pont a folytonos IGEN-ünk által. De ez az IGEN, még véletlenül sem a mindent befogadó spirituális IGEN, hanem félelemből, kisebbségi érzésből születő IGEN lesz. Ami ne feledd, hogy egy óriási nagy NEM Önmagadra. IGEN-t mondani még véletlenül sem úgy kell, hogy magadat a hátsó ülésre dobod és mindig “te eszed a maradékot”.

IGEN-t mondani az életre a legnagyobb művészet és ez az életigenlés bizony néhány NEM kimondásával jár. A művészet abban rejlik, hogy felismerjük, mikor melyiknek van itt az ideje s helye.

Fontos, hogy ez az önismereti út, amiről itt videókban és írásokban beszélünk a Plüssfotelben, egyedül is bejárható. Átlépni önmagunkat, csak mi tudjuk. De vannak helyzetek, amikor ehhez segítség kell. Ha a problémád úgy érzed, hatalmasabb, mint amivel egyedül meg tudnál birkózni, ne szégyell segítséget kérni.

A Plüssfotelben található videók, írások csak segítik a félelmek megértését, és segítenek eligazodni az érzéseidben. De nem helyettesítik a megfelelő szaksegítséget – ha valakinek arra van szüksége.

2020-02-02T20:54:45+01:00

A PLÜSSFOTEL

Nyolc éve a pánikbetegség földre vitte az életem, amibe majdnem bele is haltam. Mondhatni a nulláról építettem újra magam és gyógyultam meg. Öt éve hoztam létre a közösséget, ahol szabadon beszélhetünk a félelmekről és természetesen a lehetséges megoldásokról.
rólam…

KAPCSOLAT

Go to Top