Van kiút

FőoldalVan kiút

A legnehezebb dolog azt látni, ahogy az emberek befalazzák magukat a félelmeik mögé. Beszélni nem mernek, ha mégis erre vetemednek, akkor bolondnak nézik őket, aki gyenge, aki nem képes felülemelkedni, aki jó dolgában nem tudja, hogy mit csináljon, aki nem képes összekapni magát a családért, aki csak rinyál. Bezzeg a nagyanyáinknak sokkal nehezebb volt, mire a dráma, mire a hiszti, van mit enni, egészséges a gyerek, szép az élet, nézd a naplementét, meditálj, az egész szorongás csak illúzió – Buddha is megmondta, úgyhogy csak csend legyen.

Alig jársz valahova, egyre kevesebbet érzel, egy idő után inkább már nem beszélsz… minek… Ha van rá erő, néha tolod a műmosolyt kifelé, aztán már azt sem. Alig látod el az alapfunkcióidat, nem tudsz enni, csontváz vagy, a súly mégis egyre nehezebb. A pánik egyre gyakrabban üt ki, akár a kuktán a biztonsági szelep, hogy életben maradj és ne robbanj fel a túlnyomástól.
Azt mondják patológiás vagy, kell a gyógyszer. De nem mondod mitől félsz, senki nem kérdezi, nem megy le veled a pokolba, és nincs egy rohadt fülpár, ami megértené, mi történik benned. Te sem érted, hát tovább menekülsz magad elől.

A gyógyszerektől tompa vagy, a démonok elevenen zabálnak, már nem érdekel… Arra gondolsz, hogy ez már nem is élet, jobb lenne meghalni…

Nem kell idáig eljutni… a szorongás valódi okára kell ráirányítani a figyelmet és időben, jó segítséget kérni. A tested jelzi, milyen a jó segítség. Ami elfogad, megért, és ahol ugyan izzadtsággal dolgoznod kell, de közben biztonságban vagy.

Teremts

Mi az, a hiányzó láncszem, ami megakadályozza, hogy valóban teremtő légy? Gondolj csak egy nagy házra és egyszer csak megjelenik? Képzeld el álmaid hercegét, s eljön?

2021-01-16T14:38:40+01:00

A PLÜSSFOTEL

Nyolc éve a pánikbetegség földre vitte az életem, amibe majdnem bele is haltam. Mondhatni a nulláról építettem újra magam és gyógyultam meg. Öt éve hoztam létre a közösséget, ahol szabadon beszélhetünk a félelmekről és természetesen a lehetséges megoldásokról.
rólam…

KAPCSOLAT

Go to Top