Félelemből függőség

FőoldalFélelemből függőség

A kapcsolataink jelentős része nem a szereteten alapszik, hanem félelmen.

Ez a félelem a saját boldogtalanságunkból fakad, nevezetesen, hogy egyedül nem vagyok elég szerethető, jó, egész, erős, boldog. Ezért aztán, ha nem tartjuk a másikat szorosan a közelünkben, mi magunk leszünk boldogtalanok. Aggódunk, féltünk, nem bízunk, kontrollálunk, féltékenykedünk, zsarnokoskodunk vagy épp ellenkezőleg: rajongunk, túlgondoskodunk, majom-szeretetet adunk, és elnyomjunk Önmagunkat – mindezt a szeretet nevében.

Azt mondjuk, hogy mindent a másikért teszünk, de valójában nem a másik boldogságát tartjuk a szemünk előtt, még csak nem is a másikat féltjük igazán, hanem hogy mi magunk ne legyünk boldogtalanok a másik nélkül.

Ez pedig nem szeretet. Hanem félelem és függőség. Ha a másikra úgy tekintünk, aki majd a hiányzó részeinket feltölti, és a félelmek helyére boldogságot szállít, akkor tévútra kerülünk…
Először magunkat kell tisztán látnunk, szeretnünk és elfogadnunk. És magunkkal kell szerelembe esnünk ahhoz, hogy képesek legyünk a boldogságra, képesek legyünk másokat is szeretni.

Fontos, hogy ez az önismereti út, amiről itt most beszélünk, egyedül is bejárható. Átlépni önmagunkat, csak mi tudjuk. De vannak helyzetek, amikor ehhez segítség kell. Ha a problémád úgy érzed, hatalmasabb, mint amivel egyedül meg tudnál birkózni, ne szégyell segítséget kérni.

A Plüssfotelben található videók, írások csak segítik a félelmek megértését, és segítenek eligazodni az érzéseidben. De nem helyettesítik a megfelelő szaksegítséget – ha valakinek arra van szüksége.

2021-01-16T14:39:42+01:00

A PLÜSSFOTEL

Nyolc éve a pánikbetegség földre vitte az életem, amibe majdnem bele is haltam. Mondhatni a nulláról építettem újra magam és gyógyultam meg. Öt éve hoztam létre a közösséget, ahol szabadon beszélhetünk a félelmekről és természetesen a lehetséges megoldásokról.
rólam…

KAPCSOLAT

Go to Top