Félelemből függőség

Félelemből függőség

Félelemből függőség

A kapcsolataink jelentős része nem a szereteten alapszik, hanem félelmen.

Ez a félelem a saját boldogtalanságunkból fakad, nevezetesen, hogy egyedül nem vagyok elég szerethető, jó, egész, erős, boldog. Ezért aztán, ha nem tartjuk a másikat szorosan a közelünkben, mi magunk leszünk boldogtalanok. Aggódunk, féltünk, nem bízunk, kontrollálunk, féltékenykedünk, zsarnokoskodunk vagy épp ellenkezőleg: rajongunk, túlgondoskodunk, majom-szeretetet adunk, és elnyomjunk Önmagunkat – mindezt a szeretet nevében.

Azt mondjuk, hogy mindent a másikért teszünk, de valójában nem a másik boldogságát tartjuk a szemünk előtt, még csak nem is a másikat féltjük igazán, hanem hogy mi magunk ne legyünk boldogtalanok a másik nélkül.

Ez pedig nem szeretet. Hanem félelem és függőség. Ha a másikra úgy tekintünk, aki majd a hiányzó részeinket feltölti, és a félelmek helyére boldogságot szállít, akkor tévútra kerülünk…
Először magunkat kell tisztán látnunk és elfogadnunk. És magunkkal kell szerelembe esnünk ahhoz, hogy képesek legyünk a boldogságra.

Remélem, segítettem ezzel az írásommal. Szeretném, ha tudnád, valójában tényleg egyetlen lépésre vagy a felszabadult élettől. Ha kész vagy ezt a lépést megtenni, szeretettel várlak konzultációra, vagy a szorongás leküzdését segítő 5 napos online tréningre és az azt támogató (választható) telefonos konzultációra. Ha kérdésed van félelmeiddel, szorongásoddal kapcsolatban, írj nekem.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2018-08-09T13:18:45+00:00

A PLÜSSFOTEL

Sóvári Mónika vagyok, a Plüssfotel alapítója. Családommal tízedik éve élek Ázsiában: Kína és Szingapúr után jelenleg Laoszban lakunk, ahol Jógát, Jógameditációt és “Önkutatást” tanítok.

KAPCSOLAT