Félelemből függőség

Félelemből függőség

Félelemből függőség

A kapcsolataink jelentős része nem a szereteten alapszik, hanem félelmen.

Ez a félelem a saját boldogtalanságunkból fakad, nevezetesen, hogy egyedül nem vagyok elég szerethető, jó, egész, erős, boldog. Ezért aztán, ha nem tartjuk a másikat szorosan a közelünkben, mi magunk leszünk boldogtalanok. Aggódunk, féltünk, nem bízunk, kontrollálunk, féltékenykedünk, zsarnokoskodunk vagy épp ellenkezőleg: rajongunk, túlgondoskodunk, majom-szeretetet adunk, és elnyomjunk Önmagunkat – mindezt a szeretet nevében.

Azt mondjuk, hogy mindent a másikért teszünk, de valójában nem a másik boldogságát tartjuk a szemünk előtt, még csak nem is a másikat féltjük igazán, hanem hogy mi magunk ne legyünk boldogtalanok a másik nélkül.

Ez pedig nem szeretet. Hanem félelem és függőség. Ha a másikra úgy tekintünk, aki majd a hiányzó részeinket feltölti, és a félelmek helyére boldogságot szállít, akkor tévútra kerülünk…
Először magunkat kell tisztán látnunk és elfogadnunk. És magunkkal kell szerelembe esnünk ahhoz, hogy képesek legyünk a boldogságra.

Eleged van a félelemből, szorongásból?

Ha félsz, szorongsz vagy nehezen mész emberek közé. Ha bűntudatod van, mert nem tudod magad összeszedni. Ha nem látod, mit tehetnél és hol a megoldás. Ha elvesztetted a hited és reményt önmagadban. Ha nem tudsz enni, aludni, a munkádra figyelni és sorra feladni kényszerülsz az álmaidat. Ne halogass, kérlek. Merj segítségért nyúlni és változtatni. mentor

Beszélgess velem

Hogy újra felszabadult lehess. Hogy magad mögött hagyd a félelmeid. Hogy visszaszerezd az irányítást az életed felett. Ha szeretnél, ülj le mellém a Plüssfotelbe.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2019-02-17T21:28:17+00:00

A PLÜSSFOTEL

Sóvári Mónika vagyok, a Plüssfotel alapítója. Családommal tízedik éve élek Ázsiában: Kína és Szingapúr után jelenleg Laoszban lakunk, ahol Jógát, Jógameditációt és “Önkutatást” tanítok.

KAPCSOLAT