A félelem felbukkanása normális, ösztönös jelenség. Ám ha a kényszeres gondolataink börtönbe zárnak, akkor tennünk kell valamit.

Ez a cselekvés sosem kifelé kell irányuljon, hanem mindig magára a problémára kell fókuszálni. Legyen az klinikai szorongás vagy „csak” egy egyszerű kényszeres félelem: mindig az Önmagunk felé fordulás az, ami segít.

Hidd el, tudom miről beszélek. A szorongás, a félelem és a pánik a 30-as éveim jelentős részét mérgezte meg.
Álljon hát itt az én 8 hatékony tippem, ami rengeteget segített abban, hogy fellégezzek – elsőként átmenetileg, majd végleg.

1. Lépj kapcsolatba az érzéseddel ahelyett, hogy leválnál róla.

Mit jelent ez a valóságban… amikor szorongunk félünk, szeretnénk minél hamarabb megszabadulni tőle, s elfelé mozdulni. Ilyenkor szoktunk tévézni, internetezni vagy bármit, ami eltereli a félelminket. De ez óriási hiba. Hiszen a félelemink nem véletlenül vannak jelen.
Igyekezz megfejteni az üzenetét.

2. Mély, egyenletes légzés

Sokan alulértékeljük a légzés fontosságát, pedig a gyors kapkodó légzés további félelem hormont szabadít fel a testünkben. Ez a láncreakció pedig erősebb félelemhez, majd akár pánikrohamhoz is vezethet. A légzésünk ezért mindenképp érdemes rendezni.

3. Maradj a Jelenben

A szorongás, a túlzó félelmek és a pánik is szinte minden esetben azért alakul ki, mert a gondolataink előreszaladnak a jövőbe és ott félelmetes óriássá dagadnak. S ha ez már megtörtént, az óriás nehezen visszacsalogatható és nagyon nehéz visszatérni a jelenbe. De ha az elején elkapod magad, ahogy előre kalandoznál a jövőbe, jó eséllyel megúszod a szorongás vagy a pánik eluralkodását.
Ne feledd, kérlek… a jövőt nem tudod kontrollálni. Csak a jelen pillanat, az itt és most az, amit hatalmadban áll irányítani.

4. Zene

Tudom, banálisan hangzik elsőre. De kérlek, ismerd be, hogy amikor szorongsz nem igazán jut eszedbe, hogy magadat kényeztesd, s hogy magad felé fordulj. Pedig a zene és minden más, ami kellemes és ellazult környezetet biztosít számodra, felbecsülhetetlen értékű egy roham leküzdésénél.

5. Jóga és nyújtás

Nem szeretnék Neked előadást tartani arról, hogy a sport és a mozgás milyen fontos. De azt a szorongással kapcsolatban mindenképp tudnod kell, hogy az izmokban lévő feszültség összehúzódást és feszültséget okoz. Ezért a könnyed nyújtások, alap jóga gyakorlatok varázslatos hatással lehetnek a testedre és ezen keresztül a szorongásodra is.

Használd ezeket a gyors tippeket, végtelen szeretettel állítottam össze Neked.

Fontos, hogy ez az önismereti út, amiről itt videókban és írásokban beszélünk a Plüssfotelben, egyedül is bejárható. Átlépni önmagunkat, csak mi tudjuk. De vannak helyzetek, amikor ehhez segítség kell. Ha a problémád úgy érzed, hatalmasabb, mint amivel egyedül meg tudnál birkózni, ne szégyell segítséget kérni.

A Plüssfotelben található videók, írások csak segítik a félelmek megértését, és segítenek eligazodni az érzéseidben. De nem helyettesítik a megfelelő szaksegítséget – ha valakinek arra van szüksége.

Miért futnál tovább a félelmeid elől?
Ha szeretnél velem dolgozni, itt minden részletet megtalálsz…

Online konzultáció