“Fegyver” a félelem ellen

Főoldal“Fegyver” a félelem ellen

Ilyen sötét időkben, amit ma élünk, világszerte, ösztönösen elkezdünk másokra mutatni és hibást keresni. Hogy kik a bűnösök. Hogy ki maga az ördög. S hogy ki miatt ilyen sötét a világ. Természetesen ahogy egymásra mutogatunk, mindenkinek más véleménye lesz, mindenkinek máshova mutat az ujja, emiatt elkezdünk veszekedni, haragudni egymásra és egyre távolabb kerülünk a Szeretettől.

És nem vesszük észre, hogy a nagy veszekedésben marionett bábúként mozgat minket a félelem.

A Gyűlölet ami Maga a sötététség és félelem. Nincs színe, arca, neve, vallása, politikai hovatartozása, erkölcse, sem hite. Egyetlen egy dolgot akar: elpusztítani a bennünk élő szeretetet és kedvességet, egymásnak ugrasztani minket, megosztani sok kis csoportra, ahol mindannyian mást gondolunk. És amíg mi gyűlölettel vitatkozunk egymással azon, hogy melyikünknek van igaza, addig a Sötét jót nevet magában, mert elérte a célját. Mi önként bekerítettük magunkat gyűlölettel és szép lassan Körös körül gyűlölet vesz körbe minket, akármerre nézünk. Minden szinten.

Persze, amíg ebben a kettős világban élünk, mindig lesz jó és rossz, hideg meleg, nappal és éjszaka, és mindig lesz gyűlölet is. Ezt nem lehet kontrollálni és nem lehet kizárni..

De Magamat igenis képes vagyok irányítani és a szeretet mellett dönteni. A szeretet mellett, ami az egyetlen fegyver a félelem és a gyűlölet ellen.

Ami ráadásul mindig kéznél van és ingyen van. Nem fáj és nem árt senkinek. És senkit nem tud megsérteni, vagy bántani. Sőt, ez a szeretet az egyetlen dolog, ami közelebb hozhat minket egymáshoz és megszabadíthat a gyűlölettől és a félelmektől.
De ez a szeretet nem az mű, nyálaskodó, ezoterikus szeretet, ami a csapból is folyik ránk, hanem egy egészen másik szintje a szeretetnek, amit Magadban kell megtalálnod.

Ehhez persze le kell rakni a címkéket. Gazdag, szegény, meleg, heteró, jobb, baloldali, magyar nem magyar, férfi nő. Mert ezek mind csak megosztanak minket, és feltördelnek apró csoportokra, ami a Sötétség eredeti terve. Nem kifelé vagy egymásra kell mutatni, hanem befelé indulni. Mert ha én magamra találok, ha én felismerem Önmagam, akkor a félelem eltűnik belőlem, a szeretet kivirágzik bennem, s ezzel Téged is megtaláltalak.

Eddig sokszor hosszú út vezet, és mindig a félelmeken át.

Fontos, hogy ez az önismereti út, egyedül is bejárható. Átlépni önmagunkat, csak mi tudjuk. De vannak helyzetek, amikor ehhez segítség kell. Ha a problémád úgy érzed, hatalmasabb, mint amivel egyedül meg tudnál birkózni, ne szégyell segítséget kérni.

A Plüssfotelben található videók, írások csak segítik a félelmek megértését, és segítenek eligazodni az érzéseidben. De nem helyettesítik a megfelelő szaksegítséget – ha valakinek arra van szüksége.

2020-02-02T20:35:53+01:00

A PLÜSSFOTEL

Nyolc éve a pánikbetegség földre vitte az életem, amibe majdnem bele is haltam. Mondhatni a nulláról építettem újra magam és gyógyultam meg. Öt éve hoztam létre a közösséget, ahol szabadon beszélhetünk a félelmekről és természetesen a lehetséges megoldásokról.
rólam…

KAPCSOLAT

Go to Top