A Mocsárban

FőoldalA Mocsárban

Teljesen rendben van, ha néha nem vagy rendben.

Ezt a gondolatot befogadni, elfogadni őrületes nehéz, miközben egy olyan társadalomban élünk, ahol napok alatt akarunk túljutni betegségen, rosszkedven, félelmen, fájdalmon, problémán… mert ez a társadalom csak a tökéletessel elégszik meg. És kérlek érts jól… ez a törekvés egy csomó területen fontos. Jó feltalálni új dolgokat, új megoldásokat a Világban. De nem működik ez a hozzáállás, amikor Önmagunkról van szó.

A játék kedvéért, kérlek, képzeld el, hogy beleragadsz egy ragacsos mocsárba. Remélhetőleg, sosem történt veled ilyen és soha nem is fog, de egy pillanatra gyere velem ebbe a képbe. Semmi nincs körülötted, amibe belekapaszkodhatnál, és senki nincs aki kihúzzon. Az ösztöneid szerint azonnal elkezdesz, kapálózni, kiabálni. Beleértve magamat is, azonnal ki akarunk jutni a helyzetből. De a mocsár és az élet tulajdonsága is, hogy minél inkább kapálózol, minél inkább meg akarsz szabadulni, minél inkább harcolsz a helyzeteddel, az annál jobban lehúz a mélybe.

Az életben is érezhetünk így. Egyik dolog jön a másikra és temet minket maga alá, húz lefelé…. Számlák, a főnök, férj, feleség, betegség… Ismered, ismerem. Látlak, érezlek. Veled is történik. Velem is történik.
De jusson eszedbe kérlek a mocsár példája. Az egyetlen kiút belőle, ha nyugodt maradsz. Ha képes vagy nyugodtan látni a helyzetet, amiben vagy, és azt is, hogy miért vagy ott..

Az egyetlen kiút az élet bármilyen mocsarából, ha befelé indulsz. De mi amint bajban vagyunk, azonnal kapálózni kezdünk, azonnal el akarunk onnan rohanni és ez soha nem működik.

Kérlek, hogy ne érts félre. Nem azt javaslom, hogy széttárt karokkal mondd azt, hogy beleragadtam az életembe, ellazulok és hagyom, hogy elpusztítson és beszippantson. Nem.
Amit én mondok az az, hogy fogadd el a helyzetet, amit teremtettél magad köré, lásd tisztán, tudatosan, ahol épp vagy, és aztán a legkevesebb vagdalkozással, és a leghatékonyabb döntésekkel mássz ki belőle.

Mert minden változás és kérlek ez iszonyat fontos, minden változás amit szeretnél látni az életedben csakis a jelenlegi helyzeted elfogadásából és lézerpontos megértéséből születik… És az ellenállás, a harc, a megfeszülés. A kapálózás az, ami mélyebbre ránt.

Fontos, hogy ez az önismereti út, amiről itt videókban és írásokban beszélünk a Plüssfotelben, egyedül is bejárható. Átlépni önmagunkat, csak mi tudjuk. De vannak helyzetek, amikor ehhez segítség kell. Ha a problémád úgy érzed, hatalmasabb, mint amivel egyedül meg tudnál birkózni, ne szégyell segítséget kérni.

A Plüssfotelben található videók, írások csak segítik a félelmek megértését, és segítenek eligazodni az érzéseidben. De nem helyettesítik a megfelelő szaksegítséget – ha valakinek arra van szüksége.

2020-02-02T20:36:38+01:00

A PLÜSSFOTEL

Nyolc éve a pánikbetegség földre vitte az életem, amibe majdnem bele is haltam. Mondhatni a nulláról építettem újra magam és gyógyultam meg. Öt éve hoztam létre a közösséget, ahol szabadon beszélhetünk a félelmekről és természetesen a lehetséges megoldásokról.
rólam…

KAPCSOLAT

Go to Top