Ismétlődő problémák

FőoldalIsmétlődő problémák

Ha valami folyamatosan ismétlődik az életedben, amitől folyamatosan menekülsz, az egy meghívás az élettől, hogy menj oda jó közel hozzá. Ez a hely, amit nem szeretnél látni, ez az a hely, ahol fejlődhetsz, lelkileg magasodhatsz, növekedhetsz. Ahol dolgod van magaddal.

A helyzet azonban az, hogy mi szeretünk olyan dolgok felé menni, amik örömet okoznak és kényelmesek és megtagadni azokat, amik kihívással netán fájdalommal járnak. És mit csinálunk? Elkerülünk ellenállunk, elnyomunk és csak a jót szeretnénk. Mert amikor átmenetileg jó nekünk, addig sem kell a megtagadott részre figyelnünk.

Pletykálkodunk mások életéről, hogy az milyen rossz, mert így összehasonlítva a miénkkel, picit jobban érezzük magunkat. Vagy teletömjük magunkat valami finom étellel, de az egész nem szól másról, mint a rossz érzések lenyeléséről. De azért mert elfordulsz a rossz érzésedtől, azok még nem tűnnek el. És újra és újra a felszínre fognak bukkanni.

Tudom, hogy nem annyira szórakoztató odamenni a félelmeidhez. Tudom, hogy sokszor félelmetes az első lépést megtenni afelé, ami elől évek, évtizedek óta elfele próbálsz haladni és eltemetni. De a helyzet az, hogy nincs más út a Boldogsághoz mint egységbe kerülni magad minden részével. És ebbe beletartozik az árnyékos oldalad is.

…És hidd el nekem, hogy éppen maradni, maradni sokkal sokkal nehezebb és fájdalmasabb még ha szép díszletekkel is veszed magad körbe. Mert pontosan tudod, hogy van egy megtagadott részed, ami időről időre felkiabál benned. Nem elindulni a megtagadott részeid felé – az maga a börtön.
Bízz magadban és vedd a bátorságot és menj oda, amit el akarsz kerülni. Táncolj együtt a félelemiddel, táncolj együtt mindazzal a nem tudom mivel, amit Te megpróbálsz nem meglátni. Nézd meg, öleled át. És ahogy ezt teszed, rájössz, hogy nincs mitől félni. Hogy nincs ott semmi. Hogy az egész csupán a fejedben élt. Egy illúzió tartott fogva és tartott téged az életed peremén. Takaréklángon.

Fontos, hogy ez az önismereti út, amiről itt videókban és írásokban beszélünk a Plüssfotelben, egyedül is bejárható. Átlépni önmagunkat, csak mi tudjuk. De vannak helyzetek, amikor ehhez segítség kell. Ha a problémád úgy érzed, hatalmasabb, mint amivel egyedül meg tudnál birkózni, ne szégyell segítséget kérni.

A Plüssfotelben található videók, írások csak segítik a félelmek megértését, és segítenek eligazodni az érzéseidben. De nem helyettesítik a megfelelő szaksegítséget – ha valakinek arra van szüksége.

2020-02-02T20:37:29+01:00

A PLÜSSFOTEL

Nyolc éve a pánikbetegség földre vitte az életem, amibe majdnem bele is haltam. Mondhatni a nulláról építettem újra magam és gyógyultam meg. Öt éve hoztam létre a közösséget, ahol szabadon beszélhetünk a félelmekről és természetesen a lehetséges megoldásokról.
rólam…

KAPCSOLAT

Go to Top