Ki vagy a felszín alatt?

FőoldalKi vagy a felszín alatt?

Ezen a képen 15 fokos vízben úszom, hogy felvegyünk egy videót, ami arra irányítja rá szimbolikusan a figyelmet:
MI FOLYIK A FELSZÍN ALATT BENNED.
Hogy mennyire félünk Önmagunk mélyére úszni, egyenesen a félelmeink mélyébe, az Önvalónk közepébe és szembenézni, azzal, amit ott tárolunk.

Szembenézni azzal, akik a felszín alatt vagyunk.

Ehelyett inkább kívül keresünk megoldást. Gyógyszerben, italban, tévében, sportban, nem sorolom. Vagy másvalakiben. Esetleg bűnbakot gyártunk.

…pontosan emlékszem a felvétel minden pillanatára… a ruhára, ami mint egy nehéz vízi kígyó próbált rám csavarodni… emlékszem az orromban lévő 2 liter vízre, és hogy nyitva kellett tartanom a szemem, hogy ne úgy nézzek ki, mint egy vergődő bálna, hanem lehetőleg mint egy Szirén-féleség.

Hogy akkor minek csinálom?…

Nem magamutogatásból. Talán furcsán hangzik, de gyógyult pánikbetegként egyáltalán nem szeretek szerepelni és haknizni a régi betegségemmel.
Teljesen elvonultan élek, nem járok társaságba, nem szeretek bulizni, kevés barátom van és nincsenek nagyravágyó terveim, céljaim. A Plüssfotel előtt még Facebookom sem volt és a családom szerintem a mai napig kissé értetlenül áll az előtt, hogy az egykor visszahúzódó, szorongó énem, ma mikre vetemedik.

De dolgom van az emberekkel.

Az a dolgom, hogy megmutassam, van kiút a legnagyobb gödörből is, én már csak tudom, hisz jártam ott…
Megmutatni, hogy létezik boldog élet a pánikbetegség után is – csak ehhez le kell úsznunk a saját mélyünkbe.

Hogy hogyan?

Erről szól minden megmozdulásom a Plüssfotelben…. Hogy elénekeljem, elmutogassam, eltáncoljam, leírjam, lefilmezzem, tűzbe ugorjak, ha kell hideg vízbe, bármit, csak minél több embert vezethessek ki a sötétből a fényre.

Fontos, hogy ez az önismereti út, amiről itt videókban és írásokban beszélünk a Plüssfotelben, egyedül is bejárható. Átlépni önmagunkat, csak mi tudjuk. De vannak helyzetek, amikor ehhez segítség kell. Ha a problémád úgy érzed, hatalmasabb, mint amivel egyedül meg tudnál birkózni, ne szégyell segítséget kérni.

A Plüssfotelben található videók, írások csak segítik a félelmek megértését, és segítenek eligazodni az érzéseidben. De nem helyettesítik a megfelelő szaksegítséget – ha valakinek arra van szüksége.

2020-02-02T20:40:14+01:00

A PLÜSSFOTEL

Nyolc éve a pánikbetegség földre vitte az életem, amibe majdnem bele is haltam. Mondhatni a nulláról építettem újra magam és gyógyultam meg. Öt éve hoztam létre a közösséget, ahol szabadon beszélhetünk a félelmekről és természetesen a lehetséges megoldásokról.
rólam…

KAPCSOLAT

Go to Top