Számítasz

FőoldalSzámítasz

Az egyik módja, ahogy Önmagadra tekinthetsz, ha azt mondod: Te csak egy csepp vagy az óceánban, egy apró porszem csupán a 7 milliárd emberből. Ezért aztán nem számít semmit amit mondasz, nincs hatása a Világra, amit teszel.

Ez a nézet egy viszonylag kényelmes életet biztosít, nem kell felelősséget vállalnod semmiért, még magadért sem. Nem kell felelősséget vállalnod a boldogságodért, a környezetedért, a tetteidért, nyugodtan használhatsz műanyag palackot és szavazni sem érdemes, mert az az egy, vagyis TE, úgysem számítasz az Egészben.

A hős és a bűnös is kívül van. Neked elég ha másokat követsz, csodálsz, gyűlölsz és közben reménykedsz, hogy egyszer talán majd neked is sikerül. És ha a szerencse rád mosolyog, talán akkor számítasz majd és számít a véleményed is. Valamikor. Most még biztosan nem.

Az ár, amit ezért a hozzáállásért fizetsz (és fizet a környezeted) óriási, hisz folyamatos tagadásban, elfojtásban, önámításban, szorongásban és hazugságban élsz. Nem találod Önmagad.

Olyan dolgokban hiszel, ahol a gaztevőt tálcán kínálják Neked vagy ahol reményt árulnak, anélkül, hogy bármi igazi hatása lenne az életedre. Akár egy dózis drogot, belőjük magunknak az aznapi „fb-bölcsességet” vagy elmajszolunk egy szeretet-idézet bonbont, ami a jövőbe vetíti ki a boldogság lehetőségét. De valójában csak egyet ér el, hogy megbékélsz a boldogtalansággal. Nem kérdezel magadról, nem keresed már az okokat, nem mondod ki azt, amit ki kéne, viszont kimondod, amit nem kéne.
Ez az út törvényszerűen nem vezet boldogsághoz. Csak a boldogság reményéhez.

Természetesen van másik út is. De ez az nem a könnyebbik út, pedig sehova sem kell érte menni, csakis befelé: Önmagadba. S ha erre az útra lépsz, hamar kiderül, hogy milyen erő van benned.
Megtalálni a saját hangodat, a saját belső igazságodat nem könnyű. Szembenézni a félelmeiddel, szembenézni azzal, hol áltatod, hol csapod be magad, nem kényelmes.

De az élet értelme, megtalálni azt aki és felszabadítani magad az alól az illúzió alól, hogy nincs lábnyomod a Létezésben. Felszabadítani magad az alól, hogy neked félelemben kell élned.

Fontos, hogy ez az önismereti út, amiről itt videókban és írásokban beszélünk a Plüssfotelben, egyedül is bejárható. Átlépni önmagunkat, csak mi tudjuk. De vannak helyzetek, amikor ehhez segítség kell. Ha a problémád úgy érzed, hatalmasabb, mint amivel egyedül meg tudnál birkózni, ne szégyell segítséget kérni.

A Plüssfotelben található videók, írások csak segítik a félelmek megértését, és segítenek eligazodni az érzéseidben. De nem helyettesítik a megfelelő szaksegítséget – ha valakinek arra van szüksége.

Ki is az áldozat?

Hogy már eleged van és nem bírod tovább mellettem, amíg én félek? Hogy magadra nem jut időd? Kit érdekel? Felkeltelek éjjel is. Azt kérem masszírozd a nyakam, mert attól jobb a pánikroham közben.

2020-02-02T20:40:49+01:00

A PLÜSSFOTEL

Nyolc éve a pánikbetegség földre vitte az életem, amibe majdnem bele is haltam. Mondhatni a nulláról építettem újra magam és gyógyultam meg. Öt éve hoztam létre a közösséget, ahol szabadon beszélhetünk a félelmekről és természetesen a lehetséges megoldásokról.
rólam…

KAPCSOLAT

Go to Top