Számítasz

FőoldalSzámítasz

Az egyik módja, ahogy Önmagadra tekinthetsz, ha azt mondod: Te csak egy csepp vagy az óceánban, egy apró porszem csupán a 7 milliárd emberből. Ezért aztán nem számít semmit amit mondasz, nincs hatása a Világra, amit teszel.

Ez a nézet egy viszonylag kényelmes életet biztosít, nem kell felelősséget vállalnod semmiért, még magadért sem. Nem kell felelősséget vállalnod a boldogságodért, a környezetedért, a tetteidért, nyugodtan használhatsz műanyag palackot és szavazni sem érdemes, mert az az egy, vagyis TE, úgysem számítasz az Egészben.

A hős és a bűnös is kívül van. Neked elég ha másokat követsz, csodálsz, gyűlölsz és közben reménykedsz, hogy egyszer talán majd neked is sikerül. És ha a szerencse rád mosolyog, talán akkor számítasz majd és számít a véleményed is. Valamikor. Most még biztosan nem.

Az ár, amit ezért a hozzáállásért fizetsz (és fizet a környezeted) óriási, hisz folyamatos tagadásban, elfojtásban, önámításban, szorongásban és hazugságban élsz. Nem találod Önmagad.

Olyan dolgokban hiszel, ahol a gaztevőt tálcán kínálják Neked vagy ahol reményt árulnak, anélkül, hogy bármi igazi hatása lenne az életedre. Akár egy dózis drogot, belőjük magunknak az aznapi „fb-bölcsességet” vagy elmajszolunk egy szeretet-idézet bonbont, ami a jövőbe vetíti ki a boldogság lehetőségét. De valójában csak egyet ér el, hogy megbékélsz a boldogtalansággal. Nem kérdezel magadról, nem keresed már az okokat, nem mondod ki azt, amit ki kéne, viszont kimondod, amit nem kéne.
Ez az út törvényszerűen nem vezet boldogsághoz. Csak a boldogság reményéhez.

Természetesen van másik út is. De ez az nem a könnyebbik út, pedig sehova sem kell érte menni, csakis befelé: Önmagadba. S ha erre az útra lépsz, hamar kiderül, hogy milyen erő van benned.
Megtalálni a saját hangodat, a saját belső igazságodat nem könnyű. Szembenézni a félelmeiddel, szembenézni azzal, hol áltatod, hol csapod be magad, nem kényelmes.

De az élet értelme, megtalálni azt aki és felszabadítani magad az alól az illúzió alól, hogy nincs lábnyomod a Létezésben. Felszabadítani magad az alól, hogy neked félelemben kell élned.

Fontos, hogy ez az önismereti út, amiről itt videókban és írásokban beszélünk a Plüssfotelben, egyedül is bejárható. Átlépni önmagunkat, csak mi tudjuk. De vannak helyzetek, amikor ehhez segítség kell. Ha a problémád úgy érzed, hatalmasabb, mint amivel egyedül meg tudnál birkózni, ne szégyell segítséget kérni.

A Plüssfotelben található videók, írások csak segítik a félelmek megértését, és segítenek eligazodni az érzéseidben. De nem helyettesítik a megfelelő szaksegítséget – ha valakinek arra van szüksége.

2020-02-02T20:40:49+01:00

A PLÜSSFOTEL

Nyolc éve a pánikbetegség földre vitte az életem, amibe majdnem bele is haltam. Mondhatni a nulláról építettem újra magam és gyógyultam meg. Öt éve hoztam létre a közösséget, ahol szabadon beszélhetünk a félelmekről és természetesen a lehetséges megoldásokról.
rólam…

KAPCSOLAT

Go to Top