A Down szindrómás pincér és a félelem

FőoldalA Down szindrómás pincér és a félelem

Egy kávézóban ülök. Felszolgálás nincs, a pultnál kell rendelni, az ember kap egy számot, ami alapján aztán megkapja, amit rendelt. Az italokat Eugene (Judzsin) hordja ki, aki Down szindrómás. Fekete rövid haja van, arcának egyik fele kissé lefittyedt. Furán görbén tartja hátát, kicsit húzza a bal lábát.

Eugene borzasztó komolyan veszi a rá bízott felelősséget. Minden idegszálával koncentrál, hogy a megfelelő kávé a megfelelő sorszámhoz kerüljön.

Olyan szeretettel és érzékiséggel fogja a poharakat, mintha törött szárnyú kismadarakat hurcibálna állatorvoshoz. Ha süteményt visz ki, néha belelóg a krémes töltelékbe az ujja, amit aztán élvezettel nyal le, de volt már olyan is, hogy a terasz közepén hosszú másodpercekre belemerült egy szendvics csodálatába, majd a végén gyengéden megsimogatta a tetejét.

Eugene-t mindenki szereti és Eugene észrevétlenül pár perc vidámságot lop a vendégek napjába. No, nem azért mert szórakoznának rajta az emberek. Nem. Sokáig rajta felejtjük a szemünket, mert Eugene a jelenben él, nem rágódik a tegnapon, nem szorong a holnap miatt, nem fél – egyszerűen csak létezik. Van. Ez a tiszta, őszinte ‘vanása’ emlékeztet minket a lét szépségére, ami most számunkra is elérhető…

A terasz persze mindig tömve van. A főnök néha kijön, kedvesen megveregeti Eugene hátát, majd elégedetten néz körbe, hogy ma is jól megy a bolt.
Eugene pedig folytatja a munkát, és rántja be százszámra a félnótás, rohanó embereket a jelen pillanat gyönyörű valóságába, akár a legnagyobb spirituális Mesterek.

2019-07-29T12:35:30+02:00

A PLÜSSFOTEL

Nyolc éve a pánikbetegség földre vitte az életem, amibe majdnem bele is haltam. Mondhatni a nulláról építettem újra magam és gyógyultam meg. Öt éve hoztam létre a közösséget, ahol szabadon beszélhetünk a félelmekről és természetesen a lehetséges megoldásokról.
rólam…

KAPCSOLAT

Go to Top