Légy pozitív? hm…biztos?

FőoldalLégy pozitív? hm…biztos?

„Légy pozitív!”
– ez a mondat eggyé vált azzal, hogy ne búslakodj, ne érezd magad rosszul. Szedd magad össze!
„Légy pozitív” – ez az új módja annak, hogy valakit felvidítsunk, megvigasztaljunk és arra ösztönözzük, hogy elforduljon a saját negatív érzelmeitől.

Persze… tudod, hogy pozitívan kéne a dolgaidhoz állni. Igen. És igaz is. Jó lenne. Milliószor hallottad már. De néha az egész olyan izzadtságszagú és erőltetett.

Nem működik.

Állni a tükör előtt mosolyogva és tolni lefelé a torkodon a sok bánatot, sérelmet, fájdalmat, traumát. Valami ismeretlen mélységbe, ahol titkos alkímiai folyamatok betegséggé transzformálják a lenyelt érzelmeket.

Elfordulni a negatív érzelmeidtől, félelmeidtől, szomorúságodtól, és megtagadni őket, Önmagad bántalmazásával ér fel és nem segít abban, hogy jobban légy.
Elnyomni étellel, sporttal, alkohollal vagy épp pozitív gondolatokkal, sosem hoz tartós boldogságot.

Leszállni a félelmetes mélységbe és felhozni onnan a félelmeidet, szembenézni velük, megérteni őket, hogy miért vannak ott, mit üzennek… és akkor is szeretni és tisztelni magad, amikor nem vagy “pozitív”.
Ez az Út a Boldogsághoz.

Fontos, hogy ez az önismereti út, amiről itt videókban és írásokban beszélünk a Plüssfotelben, egyedül is bejárható. Átlépni önmagunkat, csak mi tudjuk. De vannak helyzetek, amikor ehhez segítség kell. Ha a problémád úgy érzed, hatalmasabb, mint amivel egyedül meg tudnál birkózni, ne szégyell segítséget kérni.

A Plüssfotelben található videók, írások csak segítik a félelmek megértését, és segítenek eligazodni az érzéseidben. De nem helyettesítik a megfelelő szaksegítséget – ha valakinek arra van szüksége.

2020-02-02T20:18:58+01:00

A PLÜSSFOTEL

Nyolc éve a pánikbetegség földre vitte az életem, amibe majdnem bele is haltam. Mondhatni a nulláról építettem újra magam és gyógyultam meg. Öt éve hoztam létre a közösséget, ahol szabadon beszélhetünk a félelmekről és természetesen a lehetséges megoldásokról.
rólam…

KAPCSOLAT

Go to Top