Fénnyel a Sötétség ellen – Videó

FőoldalFénnyel a Sötétség ellen – Videó

Nem tudjuk legyőzni a sötétséget még több sötétséggel. Nem lehet a gyűlölettel szemben gyűlölettel fellépni. Nem lehet a háború ellen, agresszívan harcolni. És ugyanígy nem lehet egy belső problémánkkal szemben sem haraggal odaállni.

Ugyanaz az energia nem tud győzedelmeskedni ugyanazon az energián.
A gyűlölet gyűlölettel keveredve, még több gyűlöletet termel.
A harag pedig, mint tudjuk, haragot szül.

Ha fel akarjuk számolni a sötétséget, fényt és megértést kell a sötétség helyére vinni.

A harag nem találkozhat haraggal, a féltékenységet nem küzdheti le több féltékenység, a büszkeséget nem győzi le még több büszkeség, az egón pedig nem kerekedhet felül az egó. Semmi nem változik meg, ha ugyanabból az energiából még többet kap, sőt csak erősebb lesz.

Ezért mondta Teréz anya, hogy soha egyetlen háború ellenes tüntetésre nem megyek el. A béke mellett viszont örömmel emelek szót. Ezért van az, hogy sok spirituális mester és gondolkodó egyszerűen nem vesz részt sem a rák elleni harcban, sem semmi ellen nem szónokol. Mert azzal csak még több energiát adna neki.

Azért gondolják ezt így ezek a gyönyörű emberek, mert a változás csak a fényből, együttérzésből, megértésből elfogadásból, örömből, reményből, szeretetből és új minták felmutatásából születhet meg.

A szeretet az egyetlen módja, hogy megszüntessük magunk körül a gyűlöletet, a félelmet, a bizonytalanságot. A szeretet az a fény, ami képes felszámolni a féltékenységet, az önzőséget. Hangosítsd fel magadban ezt a hangot, és nézd meg hogy oszlik el a sötétség és a gyűlölet körülötted.

Lehet először a lelkedben figyeled meg a változást. Aztán a családodban, a kapcsolataiban. S szép lassan áthullámzik mindenre és mindenkire körülötted..

Túl egyszerűnek és talán túl sziruposnak, csöpögősnek is hangozhat.

Ugye?

Csak szeress.

Ennyi.

De gondolj csak bele…
messsssze a legnehezebb pillanatok az életben azok, szeretni kell, nem?
Amikor felül kell emelkedned a félelmeiden,
felül kell emelkedned a haragodon.
Felülemelkedni a gyűlöleleteden,
felüemelkedni azon, hogy igazad legyen és csak szeretni.

Amikor tombol bennünk a harag, vagy a félelem, lehetetlennek tűnni fényt találni magunkban. Pedig ez a dolgunk.

Tehát amikor a harag felbukkan – ragyogd be együttérzéssel és szeretettel.

Amikor a gyűlölet fellobban – oszlasd el megértéssel és szeretettel.

Amikor a büszkeség felemelkedik – engedd hogy a szeretet elvégezze a dolgát benned.

És csak figyeld meg, mi történik.

Fontos, hogy ez az önismereti út, amiről itt beszélünk, egészséges embereknek van, és egyedül is bejárható. Átlépni önmagunkat, csak mi tudjuk. De vannak helyzetek, amikor ehhez segítség kell. Ha a problémád úgy érzed, hatalmasabb, mint amivel egyedül meg tudnál birkózni, ne szégyell segítséget kérni.

A Plüssfotelben található videók, írások csak segítik a félelmek megértését, és segítenek eligazodni az érzéseidben. De nem helyettesítik a megfelelő szaksegítséget – ha valakinek arra van szüksége.

2020-02-02T19:42:53+01:00

A PLÜSSFOTEL

Nyolc éve a pánikbetegség földre vitte az életem, amibe majdnem bele is haltam. Mondhatni a nulláról építettem újra magam és gyógyultam meg. Öt éve hoztam létre a közösséget, ahol szabadon beszélhetünk a félelmekről és természetesen a lehetséges megoldásokról.
rólam…

KAPCSOLAT

Go to Top