5 tipp hogyan fejleszd ki a hála érzését

Te arra fókuszálsz, ami hiányzik az életedből vagy észereveszed, amiért hálás lehetsz? Állandóan valahova oda akarsz érni, vagy értékeled, amid van?
Rendre új dolgokat akarsz létrehozni, teremteni vagy adsz magadnak elég időt megállni és értékelni, ami épp körbevesz?

Te döntesz. Az életed a Te kezedben van. Választhatod már most is a hálát a céljaid felé vezető úton… vagy mondhatod azt is magadnak, hogy majd csak akkor leszel boldog és elégedett, ha egyszer odaérsz.
Majd csak akkor leszel hálás, ha egyszer egészséges leszel.
Ha majd sovány leszel.
Ha izmosabb leszel.
Ha majd magabiztosabb leszel. Vagy gazdagabb.
Csak tőled függ, hogy melyiket választod. De hidd el kérlek, lehetsz már most is hálás.
Csak nézz körbe és fedezd fel az életed. Nézz körbe és vedd észre azt amid van. Szeresd és értékeld. Még ha jelenleg kevesebb is, mint amennyit szeretnél.

Talán nem meglepő számodra, ha azt mondom, hogy a hála kifejezése a leghatékonyabb módja annak, hogy boldogságot hozz ne csak a saját, hanem mások életébe is.

Egészen „apró” dolgokért is érezhetsz hálát. Például, hogy van kezed, lábad vagy fedél a fejed felett. Élvezheted a napsütést. Ne szalassz el semmit, ne maradj le semmiről csak mert a figyelmed a jövőben jár és célokat kerget.
Megszámlálhatatlan módja van, hogy kifejezd a hálád mindazért, amid van, és mindazért amit érzel. Álljon itt pár gyors tipp, amivel kiterjesztheted az érzést magad körül.

1. Bocsáss meg valakinek, akire rég haragszol

Talán azt gondolod, hogy a megbocsájtásnak és a hálának nincs sok köze egymáshoz. Pedig a megbocsájtás felszabadít a harag alól, kirángat a múlt fogságából és máris egyszerűbbé teszi, hogy hálás légy a jelen pillanatodért.

2. Dicsérd meg az embereket magad körül

Hányszor van, hogy valakit gondolatban pozitívan méltatunk. De valamiért mégsem mondjuk ki ezeket a dicséreteket. Pedig milyen szép lenne a világ, ha több elismerést adnánk egymásnak. Nem hamis bókokra gondolok, hanem igazi szívből jövő elismerésre. Miért olyan nehéz elismerni, ha valaki csinos, kedves vagy segítőkész velünk. Tedd meg!

3. Cseréld ki a panaszt hálára

Ha azon kapod magad, hogy panaszkodsz vagy arra fókuszálsz, amid még nincs vagy esetleg soha nem is lesz, csak állj meg, vedd észre a negatív gondolkodási mintádat és hangold újra. Keress valamit, amiért képes vagy hálát érezni és fejezd is ki. Nem kell elfojtanod magadban a panasz hangját, bőven elég, ha észreveszed, ha működésbe lendül.

4. Oszd meg a szereteted

Fejezd ki a szeretteidnek mennyire hálás vagy azért, mert körülötted vannak, hogy milyen öröm számodra a létük, a sikerük. Ismerd el a jó tulajdonságaikat, az erényeiket és bátorítsd, segítsd őket, annyiféleképpen ahogy csak tudod.
Ez az egyszerű „technika” nem csak bennük, hanem benned is hálát gerjeszt.

5. Légy kreatív

Ezt a bekezdést neked kell megírnod. Fejezd ki úgy a hálás és az elismerésed másoknak és önmagadnak is ahogy tudod és szeretnéd. Kényeztesd magad, lepd meg magad valamivel. Tedd ugyanezt másokkal.
Az én nagy kedvencem a hála fa, amire cetliket aggatok, ráírva mindazt a dolgot, amiért hálás lehetek.

Miért futnál tovább a félelmeid elől?
Ha szeretnél velem dolgozni, itt minden részletet megtalálsz…

Online konzultáció