Ne maradj le a szeretteidről, ne maradj le az ünnepekről és ne maradj le a jelen pillanatról. Légy tudatos Ünnepekkor is. Légy tudatos a legnagyobb pörgésben is.
Hogyan?
Gyalázatosan egyszerű eszközökkel. Aranyat érő spirituális tippek, ünnepkere.

1. Fontos és sürgős

Onnantól, hogy tisztában vagy vele mi fontos és mi nem igazán az, könnyedén tudsz igent és nemet is mondani. Ezzel pedig rengeteg stresszt és időt spórolsz meg magadnak. Mikor melyiket kell. Rangsorold ügyesen és reálisan a dolgaid.

az-eisenhower-mc3a1trix

2. Te is fontos vagy nem csak a teendőid

Szánj magadra időt.
Ehhez azonban ideje újra definiálnunk magunkban mi is az önzőség és mi nem az.
Amikor magadra is fordítasz időt, lesz miből adnod másoknak. Tégy valamit a legnagyobb hajtás közben is, ami rólad szól. Hívd fel azt, akit már régóta fel kellett volna hívnod. Menj el oda, ahova rég el kellett volna menned.
Ajándékozd meg magad egy kis idővel. Ha feltöltődsz, ezerszer több energiád és kedved lesz elvégezni a teendőidet.

3. Csináld a dolgod lassabban

Hogy mi?
Igen, igen… ha sietsz, lassíts le. Tudatosan csökkentsd a tempót, amivel a dolgodat végezd. Pontosan tudjuk, hogy ha kapkodunk, több hibát ejtünk és idegesebbek vagyunk. Ha idegesebbek vagyunk, nemcsak hibázunk és ügyetlenkedünk, hanem megmérgezzük a kapkodással és az idegeskedéssel azt a tevékenységet, amit tulajdonképpen élvezhetnénk is: például egy bejgli sütést vagy a Karácsonyfa állítást.

Ha azon kapod magad, hogy kapkodva rohangálsz és a gondolataid rendre előreszaladnak a következő feladatra, csak állj meg és lassulj le, mint egy teknős. Fura mód százszor hatékonyabb és produktívabb leszel, még ha most azt is gondolod, hogy ezt a luxust Te nem engedheted meg magadnak, amiről beszélek.
Csak próbáld ki.

4. Ne csinálj több dolgot egyszerre

Egyre több kutatás igazolja, hogy a „multitasking” vagyis amikor egyszerre több feladattal foglalkozunk, nem igazán hatékony problémamegoldási technika. Ahogy Lao Ce spirituális tanítása is mondja: „Ha iszol, csak igyál, légy maga az ivás. Ha eszel, légy az egész evés Te, csakis az evéssel törődj.”
EZ a lépés elég egyszerű: törődj egyszerre egy dologgal.

5. Lélegezz

Ha teljesen behavazódtál a tennivalókkal, állj meg és tedd rendbe a lélegzeted. Tedd egyenletessé és lazítsd el a hasizmaid.
Tartsd a lélegzeted egyben és csak ekkor és így folytasd a munkád. Annyira egyszerű és mégis hidd el, aranyat ér ez az egyetlen technika is.

Buddha azt mondta, hogy „egyetlen tudatos lélegzet elég a megvilágosodáshoz”.
Igen.
Egyetlen tudatos lélegzet elég hozzá, hogy rendezd a soraid és a jelen pillanatra tudj koncentrálni.

Ne maradj le a szeretteidről, ne maradj le az ünnepekről. Légy tudatos Karácsonykor is. Légy tudatos a legnagyobb pörgésben is.

És tarts velem jövőre is, mert nagyon sok érdekes dologgal készülök Neked januárban.
Boldog és rohanásmentes Karácsonyt kívánok!

Copyright© Plüssfotel – Sóvári Mónika. Minden jog fenntartva.

Miért futnál tovább a félelmeid elől?
Ha szeretnél velem dolgozni, itt minden részletet megtalálsz…

Online konzultáció