Te hogy beszélsz Magaddal?

FőoldalTe hogy beszélsz Magaddal?

Ma egész nap egy játékot játszom, ha van kedved, tarts velem. Minden alkalommal, amikor valami kegyetlen dolgot mondok magamnak, elképzelem, hogy azzal egy jól látható sebhelyet okozok a testemen.

Ronda vagyok – puff, egy lila folt a szemem alatt.
Ezt én nem tudom megcsinálni, feladom – egy repedés a számon.
Mekkora a fenekem – egy horzsolás a homlokomon.
Nem vagyok elég jó – egy újabb sebhely a nyakamon.
Milyen seggfej vagyok, amiért… – máris egy zúzódás az arcomon.
Mennyivel ügyesebb nálam a másik – már reped is fel a szemöldököm.
Értéktelen vagyok – hopp, egy véraláfutás a karomon.

Ha tényleg láthatóak lennének ezek a sebek, akkor is így beszélnék magamhoz?
 Nem gondolkodom negatívan, mégis számtalan hasonló gondolatot érek tetten, amik ott duruzsolnak a háttérből a fülembe, szinte észrevétlenül. Ha nem figyelnék ma játékból oda rájuk, talán nem is lennék tudatában, mennyiszer bántom magam.

Pedig ami elítélőt mondunk vagy akár csak gondolunk, az hatással hatással van az egész testünkre, még ha a valóságban nem is látszik. Hatással van a véredre, az ereidre, az egészségedre, a szerveidre, a szívedre, a gyomrodra és igazi, létező belső sebeket ejt rajtad. Az önutálat roncsol és megesz belülről.

  • Nem vagyok szerethető
  • Vesztes vagyok
  • Nem vagyok tehetséges semmiben
  • Örökké egyedül maradok

Az ilyen szavakkal valóságos merényletet követsz el önmagad ellen. Ahol Te vagy a merénylő és a túsz is egyben. És csak a szeretet ereje az, amivel ezeket a méregbombákat hatástalanítani tudod.
Ne tűrd tétlenül, hogy a gondolataid ócsároljanak téged. Ne azonosulj a negatív gondolataiddal a fejedben.

Beszélj magadhoz szeretettel.

Nem kell hazudnod magadnak. Nem kell olyat állítanod, amit nem érzel. De a negatív hangokat sem kell elfogadnod. Kezdd el elismerni magad.

– Minden nap igyekszem jobban és jobban szeretni magam.
– Ez az én álláspontom, hallgass meg. Az én véleményem is számít.
– Minden nappal ügyesebben állok ki önmagamért.
– Szeretem magam, az összes hibámmal együtt.
– Egyre erősebb vagyok.
– Minden nap értékesebbnek érzem magam.

Minden negatív gondolatod egy lehetőség, hogy megszabadulj a fogságból. Ne menekülj el a gondolataid elől. Ne egyél, internetezz, vásárolj, csak hogy ne kelljen meghallanod a saját félelmetes gondolataid.
Persze, tudom…  nehéznek hangzik. És lehet, hogy a félelem felemelkedik benned.
De ezek a félelmek a LEHETŐSÉGEK, hogy kiterjeszd Önmagad és túllépj a félelmeiden. Lehetőség, hogy kilépj a börtönből, amibe bezártad magad és meglásd ki vagy valójában, mindenféle negatív címke nélkül.

Amikor kinyílik a világ körülötted, sokkal többet látsz belőle és többet látsz majd önmagadból is. Erőssé válsz és képessé, hogy bármilyen akadály is jön az életedbe, könnyedén szembenézz vele és túljuss rajta. Ha megismered magad, semmi nem tud megállítani és megfélemlíteni többé. Biztonságban leszel, bárhol is légy. Bátor leszel.

Hangosítsd fel hát magadban a szeretet és elfogadás erejét és engedd, hogy az egész testedet átjárja. Ez az energia képes bármit meggyógyítani, nem csak téged, hanem az egész világot is.

Ez az önismereti út egyedül is bejárható. Átlépni önmagunkat, csak mi tudjuk. De vannak helyzetek, amikor ehhez segítség kell. Ha a problémád úgy érzed, hatalmasabb, mint amivel egyedül meg tudnál birkózni, ne szégyell segítséget kérni.

A Plüssfotelben található videók, írások csak segítik a félelmek megértését, és segítenek eligazodni az érzéseidben. De nem helyettesítik a megfelelő szaksegítséget – ha valakinek arra van szüksége.

Nézd meg a videót, ha van kedved:

Copyright © 2016 Plüssfotel – Sóvári Mónika. Minden jog fenntartva

2020-02-02T19:01:11+01:00

A PLÜSSFOTEL

Nyolc éve a pánikbetegség földre vitte az életem, amibe majdnem bele is haltam. Mondhatni a nulláról építettem újra magam és gyógyultam meg. Öt éve hoztam létre a közösséget, ahol szabadon beszélhetünk a félelmekről és természetesen a lehetséges megoldásokról.
rólam…

KAPCSOLAT

Go to Top