Legyek pozitív vagy ne?

FőoldalLegyek pozitív vagy ne?

Mi a különbség egy hiteles, pozitívan gondolkodó boldog ember és egy olyan közt, aki a pozitív gondolataival elfedi a negatív érzelmeit?

Lényeges a különbség. Míg az egyik ember bolodg, nyitott, és elfogadó nem cask apozitív de a negative érzéseivel szemben is, addig a másik hamis és boldogtalan. Hamis a világhoz, de leginkább hamis önmagához.

A pozitív gondolkodás mozgalma – legjobb szándéka mellett – rengeteg beteg embert termelt a társadalomnak. Ha ugyanis arról próbálod magad pozitív gondolatokkal meggyőzni, amilyen egyáltalán nem vagy, amit igazából nem érzel, elégedetlen és frusztált leszel. Az igazi boldogság, nem pozitív tartalmú listákból áll a noteszedben, nem a tükörre ragasztott hamis állítsokon keresztül virágzik ki, hanem az elfogadásodon keresztül. Igen, a negatív érzelmeid elfogadásán keresztül.

A félreértelmezett pozitív gondolkodás megtanított minket az alakoskodásra. Alig merjük vállalni, ha rosszkedvünk van, ha sikertelenek vagyunk, ha az életünk zátonyra futott. Kifelé mindig azt kell mutatnunk, hogy egészségesek, boldogak és pozitívak vagyunk

Hogyan működik a pozitív gondolkodás energiája a testedben?

Amikor pozitív mantrákat ismételgetsz és közben megpróbálod elhitetni magaddal, hogy jól vagy, miközben ez nem így van, a testben lévő érzelmi energiák rezgése ezzel nem hogy nem áll szinkronban, hanem teljesen ellentétesek. Ha nincs összhang a szavaid és érzéseid között, az ellentétes energiák nem találnak nyugalmat benned. Nem vagy kiegyensúlyozott. Nem vagy önazonos. Hiába a pozitív állítás, magadat becsapni nem tudod. Becsukhatod a szemed, ha valamit nem akarsz látni, hazudhatod a Facebookon egy tökéletes életet, de a negatív érzelmeid elől nem tudsz elbújni. Önmagadtól nincs hova menekülnöd. Ehelyett egyszerűbb, ha minden érzésedet, legyen az pozitív vagy negativ egyformán fontosnak tartod.

Következzen hát pár tippem, ami erősebb, kiegyensúlyozottabb és boldogabb emberré tesz téged.

1. Ismerd be a negatív érzelmeid létét

Mégha a helyzeted szomorú is, ne fordíts hátat az érzelmeidnek, ál-pozitív gondolatokkal elnyomva a negatívat. Beszélj róla, ha másnak nem is, magadnak mindenképp.

– Be kell ismerjem, hogy gyűlölöm magam, amiért kövér vagyok.
– Eddig azt hazudtam, hogy nem bánom, de valójában rettegek tőle, hogy társ nélkül maradok.

Amikor rávilágítod tudatosságod fényét a saját negatív érzéseidre, tulajdonképpen már nem is vagy része a problémának. Távolságot képzel a probléma és önmagad közt. Ez a cél. Hirtelen szemtanúvá válni. Ha pedig őszinte megfigyelője vagy a saját negatív érzésednek, a negatív érzés azonnal megváltozik. Gyönyörű alkímia ez, igazi teremtés!

Abban a pillanatban, amikor olyat állítasz magadról, ami összhangban van az aktuális lelki állapotoddal, jelenlegi érzésedddel, vagyis őszinte vagy magaddal, egy hajszálnyit azonnal jobban leszel. Egyetlen másodperc alatt. Ez még persze nem a végleges megoldás, de kezdetnek nem kevés, mert megkönnyebbülést hoz az őszinteséged. Levegőhöz jutsz, fellélegzel.
Tehát az első lépés ahhoz hogy jól legyél, ismerd be, hogy nem vagy jól és ne csapd be magad az ellenkezőjével.

2. A negatív érzéseidből kiindulva, állíts valami pozitívat

– Igen, jelenleg kövér vagyok és nem szeretem így magam, de már két kilót fogytam. Jól haladok.
– Rettegek tőle, hogy nem találok társat és egyedül maradok, de igyekszem kinyitni a szívem egy kapcsolatra.

Ha azt mondod magadnak, ami az igazság és ráadásul ez még jó érzést is kelt benned, azonnal jobban érzed majd magad.

3. Kezdd el élvezni az életed, bárhol is vagy, bármilyen nehéz helyzetben.

Úgy vagy jó, ahogy vagy.

Senki nem lehet jobb nálad, mert olyan, mint te, csak egy van: Te! Nem lehetek jobb nálad, mert nem vagyok te. És te sem lehetsz jobb nálam, mert nem vagy én. Érezd át ennek a mondatnak a súlyát. Egyedi vagy, egyszeri és megismételhetelen. Ünnepeld önmagad. Fejezd ki magad. Bárhogy. Táncolj, énekelj. Élvezd önmagad. Élvezd az életed. Tégy valamit, ami boldoggá tesz. Tedd ezt minden nap, még ha eleinte nehezedre is esik. Csak öt percig. Nem kell tovább.

4. Gyűjts pozitív élményeket

Tölts több időt azokkal akiket szeretsz. Nem online vagy a közösségi oldalakon. Adj minőséget az együttlétnek: szeress, nevess, kendőzetlenül oszd meg az érzéseid, félelmeid és az örömödet.. Ahelyett hogy hamisan csengő pozitív mantrákkal bombázod magad, hogy megteremtes valamit, amire úgy érzed szükéged van, inkább gyűjts pozitív élményeket azokkal, akiket szeretsz.

Egyetlen tudatos lélegezet elég a megvilágosodáshoz

Végy egy mély lélegzetet a legnehezebb időkben. Amikor eluralnak a negatív gondolatok, amikor kijössz a sordrodból, amikor elkeseredett vagy, végy egyetlen mély, tudatos lélegzetet. Ne állíts semmi pozitívat. Egy tudatos lélegzetvétel megváltoztathatja a pillanatnyi hangulatod, megváltoztathatja az egész életed.

A lélegzeted átjáró a jelenbe, közvetlen és személyes kapcsolatod az Univerzummal.
Nincs más dolgod, mint egyetlen egy mély lélegzetet venni és segítségvel visszajönni az egyetlen létező valóságba, a jelenbe.

Ha hasznos volt számodra, amit olvastál, kérlek, oszd meg a szeretteiddel, barátaiddal és az ismerőseiddel. A világnak több olyan nyitott és szeretetteljes emberre van szüksége, mint amilyen Te vagy.
Ha van kedved, nézz bele a videóimba is, keress meg a Facebookon és az Instagramon és. építsünk együtt egy szeretetteljes közösséget.

2019-07-23T14:38:44+02:00

A PLÜSSFOTEL

Nyolc éve a pánikbetegség földre vitte az életem, amibe majdnem bele is haltam. Mondhatni a nulláról építettem újra magam és gyógyultam meg. Öt éve hoztam létre a közösséget, ahol szabadon beszélhetünk a félelmekről és természetesen a lehetséges megoldásokról.
rólam…

KAPCSOLAT

Go to Top