6 dolog, ami miatt soha ne magyarázkodj

Főoldal6 dolog, ami miatt soha ne magyarázkodj

Nem tartozol senkinek magyarázattal a megjelenésed miatt.

Legyél bármilyen, sovány, magas, alacsony, fiatal vagy idős, nem tartozol magyarázattal a külsőd miatt. Olyan vagy, amilyen vagy. Úgy öltözöl, ahogy jól esik. Érezd jól magad és élvezd a „megjelenésed” a világban.

Nem kell magyarázkodnod, ha nemet mondasz valamire vagy nem értesz egyet valamivel

Természetesen azt érdemes elmondani, milyen érvek alapján mondasz nemet, de azért magyarázkodni, amiért ez a véleményed és így döntöttél, teljesen felesleges. Jogod van nemet mondani, ha az a lelkedből jön. Nem mondhatsz igent olyan dolgokra, amivel mélyen nem értesz egyet, vagy amik az önbecsülésedet ássák alá.
Ugyanígy igaz az ellenkezője is. Nem kell igent mondanod lényeges kérdésekben, csak azért hogy jobban érezd magad, mert így elkerülted a konfliktust.

Nem tartozol magyarázattal az élethelyzetedért

Élj nagy lábon vagy szűkösen, egyikért sem kéne magyarázkodnod, amíg becsülettel teszed a dolgod.

Nem tartozol bocsánatkéréssel azért, amit nem követtél el

Nem kell bocsánatot kérned olyan dologért, amiért épp hogy a másik a hibás, csak egyszerűbb rád hárítani a felelősséget. Ha ilyenkor bocsánatot kérsz, még tovább hizlalod a problémát és egyre nehezebb lesz kilépni az áldozat szerepéből.

Nem kell magyarázkodnod amiatt, ha egyedül szeretnél lenni

Talán félsz időt szakítani rá, hogy magaddal légy. Hogy feltöltsd az elemeidet, hogy magadba mélyedj, hogy olvass vagy csak hogy egy picit ne csinálj semmit. Talán tartasz tőle, hogy emiatt önző és antiszociális vagy.
Pedig önmagaddal lenni, nagyon is fontos és szükséges időtöltés, amit sokkal több embernek kéne rendszeresen gyakorolnia.

Légy önmagad, ha vágysz rá és használd ezt az időt minőségi, boldogságot okozó elfoglaltságra. Éld meg ilyenkor Önmagad.

Nem kell magyarázkodnod a hitrendszered és szexuális beállítottságod miatt

Legyél katolikus, buddhista vagy materialista ez a saját választásod. Amíg nem ártasz senkinek, nem a te felelősséged, hogy más nem tud téged elfogadni olyannak, amilyen vagy, hanem az övé.

2019-07-23T14:38:27+02:00

A PLÜSSFOTEL

Nyolc éve a pánikbetegség földre vitte az életem, amibe majdnem bele is haltam. Mondhatni a nulláról építettem újra magam és gyógyultam meg. Öt éve hoztam létre a közösséget, ahol szabadon beszélhetünk a félelmekről és természetesen a lehetséges megoldásokról.
rólam…

KAPCSOLAT

Go to Top