Élj Szívből – 9 egyszerű lépés, hogyan költözz át a fejedből a szívedbe

FőoldalÉlj Szívből – 9 egyszerű lépés, hogyan költözz át a fejedből a szívedbe

Amikor szomorú vagy, gyűlölöd magad vagy ítélkezel, a test toxinokat termel… S mivel az érzelmek a szívvel vannak összeköttetésben, természetes, hogy ezek az emóciók hatással vannak a melleink és szívünk egészségére. Míg a nők sajnos pont a mellükben tárolják negatív érzelmeiket, addig a férfiak inkább a szívüket betegítik meg. Bárhogyan is a mellkas az érzelmek területe és egyáltalán nem arra való, hogy betegségeket teremtsünk itt. Mert a szívünk a határtalan szeretet otthona nem pedig ítélkezés, a sérelmek vagy a szégyenérzet tárhelye.

Úgyhogy gyerünk, költözzünk a szívünkbe az elméből és szabadítsuk fel az érzelmeinket ezzel a 9 egyszerű lépéssel.

1. Lépj kapcsolatba a szíveddel

Hagyd a sok spirituális és ezoterikus maszlagot, a közhelyes new age szólamokat, amik csak az elmédet tömik tele. Az igazi spiritualitás nem a tudás, hanem a szeretet. Vagyis nem tudnod kell, hanem érezni, szeretni. Ezt pedig nem lehet könyvekből és gondolatok révén megtanulni. Le kell költözni az elmédből, a gondolataidból, egyenesen a szívedbe és ott találkozni Önmagaddal.
Fontos megértened, hogy a gondolataid nem az agyaddal vannak kapcsolatban. A gondolataid a szíveddel kommunikálnak, érzés formájában. Aztán ez az érzés formálódik gondolatokká az agyadban. Vagyis elsőként érzünk – a szívben, és ezt az érzést alakítjuk át gondolatokká – az agyban.

Ha leköltözöl a szívedbe, azonnal közelebb kerülsz a csupasz érzéseidhez, ami a gyökered, a lényeged. És a tudatalattid otthona is egyben. Az összes érzésed, negatív és néhány pozitív élményed lenyomatát is itt tárolod. Ezért nagyon fontos, hogy a kapcsolatod élő legyen a szíveddel.

Először csukott szemmel utazz lefele a fejedből a szívedbe. Légy csendben. Csak figyelj. Ne akarj semmit hallani, kérdezni. Csak találkozz a szívedben Önmagaddal és ölelkezz vele össze.

2. A szíved, mint önálló entitás

Gondolj a szívedre, mint egy önálló személyiségre. Hagyd, hogy megossza veled személyes igazságát. Hallgasd meg a bölcsességét. Ha nehezedre esik dönteni, kérd ki a tanácsát.

3. A szíved is dönt, nem csak az elméd

Az elme, az egó arról akar meggyőzni téged, hogy egyedül vagy. Elkülönültél az egységtől és a közösségtől. Csak Rád gondol, neked gyűjt vagyont, mindent az ÉN szemszögéből vizsgál – más csak ez után jöhet. A szíved sosem így gondolkodik. Ha válaszút elé érkezel ne csak az elméden keresztül vizsgáld meg, mi lenne számodra a legjobb megoldás. Kérdezd meg a szívedet is.

4. Ignoráld az elméd

Ahhoz, hogy az elmédből a szívedbe költözhess, el kell hallgatnia az elmédnek. Még ha megveszekedetten ugrálnak is a gondolataid, mint a majom a fán ágról ágra, ne harcolj velük. Ne próbáld szándékosan elcsendesíteni, mert csak több majom érkezik. Ha ítélkeznek a gondolataid, hagyd, hadd tegye. Figyeld meg, a szíved központjából. Teremts csendet a szívedben, és a gondolataid szép lassan elcsendesednek a fejedben. Ha leválsz a gondolataidról és csak mint egy szemtanú megfigyeled őket, de nem száguldasz velük, nem ülsz fel velük egy hullámvasútra, hanem a szíved központjából megfigyeled csak a száguldást, a gondolatok szép lassan elveszítik az erejüket, mert nem kapnak tőled több energiát. Ha nem teremtesz nyugalmat és csendet a szívedben, nem fogod meghallani a belső hangod.

5. Légy intuitív

A szívcsakra, az intuíció otthona. Próbáld meg szép lassan az onnan érkező megérzéseid alapján meghozni a döntéseidet. Ne gondolkozz tudatosan vagy bonyolultan logikusan. Ne mérlegelj, nem kell feltétlenül pro és kontra listát gyártanod és tudományos alapra helyezned a döntést. Kövesd inkább a belső hangod, amikor válaszúthoz érkezel. Az intuíciód hangja nem más, mint a magasabb rendű éned hangja. Nála jobban meg aztán senki nem tudhatja mi a jó a neked.

201007-omag-eureka-moment-949x534

6. Légy őszinte magaddal

Ne csapd be magad azzal, hogy az elmédet költözteted le pár centivel, csak hogy ne kelljen a szíved hangjára figyelned. Még ha fájdalmas is meghallanod magadról az igazságot, légy bátor és nézz szembe vele. A szíved végső és egyetlen célja, hogy te boldog légy és kiteljesedj. Beteljesítsd a műved, ami nem más, mint az Életed. Még ha ehhez szembe is kell nézned fájdalmas dolgokkal, és meg kell hoznod nehéz döntéseket.

7. Keress örömöt

Ahhoz, hogy szívből élj, el kell kezdened örömmel élni. Bárhol is vagy épp. Kell találj valamit az életedben, ami örömet okoz. És ezt az örömöt lassacskán kiterjeszteni, rászórni a fényét az egész életedre.
Gondolkozz el azon, mi okoz számodra örömet. Ha nincs pénzed erre az örömforrásra, keress olyat, ami nem kerül semmibe. És légy bátor hozzá, hogy kövesd ezt az örömöt. Minden nap.

self-love-woman

8. Nézz szembe a szíveddel

A szíved nem egy hely, ahova elmenekülhetsz a fajdalmaid, sérelmeid elől. A szíved az a hely, ahol szembenézel ezekkel. Csak akkor világosodhatsz meg, és élhetsz szívből, ha elfogadod, amid van. Legyen az bármilyen élmény, bármilyen szégyen, bármilyen trauma. Csak ott világosodhatsz meg, ahol épp vagy. Most. Nem a jövőben, nem pedig “ha majd” kezdetű mondatokkal.
Ha megpróbálsz elmenekülni az érzéseid elől, sosem érkezel meg a szívedbe. Ezért aztán a saját negatív történeted minden rezdülését, minden egyes apró momentumát és ahhoz kapcsolódó érzelmedet be kell fogadnod. Integrálnod kell önmagadba. Bele kell merülnöd és minden mélységét megérteni. Sem nem rossz, sem nem jó élményként elkönyvelve.

9. Gyakorold az együttérzést

Az együttérzés a szív legmélyebb érzése. Az együttérzés nem azt jelenti, hogy sajnálod a szegényeket vagy a hajléktalanokat. Az együttérzés az egyik legfontosabb lelki gyakorlat minden vallásban és minden spirituális ösvényen, mert azt üzeni, nincs különbség köztünk, nincs elkülönültség, mert minden és mindenki egy.
Amikor úgy döntesz, hogy a szívedbe költözöl, hirtelen elkezdesz figyelni másokra és abbahagyod az ítélkezést. Elkezd igazán érdekelni a másik története. Újra kapcsolatba kerülsz nem csak az emberekkel körülötted, hanem az egész világgal és a természettel. Visszadugod a kábeled az Univerzumba.

Ha szereted a szíved cserébe viszont szeret majd és meghálálja neked. S ha hiszed, ha nem, mindez működik. Csak próbáld ki.

Köszönöm, hogy ma is itt ültél velem a plüssfotelben.

2019-07-23T14:33:07+02:00

A PLÜSSFOTEL

Nyolc éve a pánikbetegség földre vitte az életem, amibe majdnem bele is haltam. Mondhatni a nulláról építettem újra magam és gyógyultam meg. Öt éve hoztam létre a közösséget, ahol szabadon beszélhetünk a félelmekről és természetesen a lehetséges megoldásokról.
rólam…

KAPCSOLAT

Go to Top