Ne gondolkodj pozitívan, élj pozitívan! – 7 egyszerű lépés, hogyan légy valóban optimista

FőoldalNe gondolkodj pozitívan, élj pozitívan! – 7 egyszerű lépés, hogyan légy valóban optimista

Mi a különbség egy hiteles, pozitívan gondolkodó boldog ember és egy olyan közt, aki a pozitív gondolataival elfedi a negatív érzelmeit? Lényeges a különbség. Míg az egyik ember boldog, nyitott, életigenlő, addig a másik hamis és boldogtalan. Hamis a világhoz, de leginkább hamis önmagához.

A pozitív gondolkodás mozgalma – legjobb szándéka mellett – rengeteg beteg embert termelt a társadalomnak. Ha ugyanis arról próbálod magad pozitív gondolatokkal meggyőzni, amilyen egyáltalán nem vagy, amit igazából nem is érzel, elégedetlen és frusztrált leszel. Az igazi boldogság, nem pozitív tartalmú listákból áll a noteszedben, nem a tükörre ragasztott hamis állításokon keresztül virágzik ki, hanem az elfogadásodon keresztül. Igen, a negatív érzelmeid elfogadásán keresztül.

A félreértelmezett pozitív gondolkodás megtanított minket az alakoskodásra. Alig merjük vállalni, ha rosszkedvünk van, ha sikertelenek vagyunk, ha az életünk zátonyra futott. A külvilágnak azt kell mutatnunk, hogy egészségesek, boldogak és pozitívak vagyunk.
Mekkora hülyeség ez, nem?

Hogyan működik a pozitív gondolkodás energiája a testedben?

Amikor pozitív mantrákat ismételgetsz és megpróbálod elhitetni magaddal, hogy jól vagy, miközben ez nem így van, a testben lévő érzelmi energiák rezgése ezzel nem hogy nem áll szinkronban, hanem teljesen ellentétes. Ha nincs összhang a szavaid és érzéseid között, az ellentétes energiák nem találnak nyugalmat benned. Nem vagy kiegyensúlyozott. Hiába a pozitív állítás, magadat becsapni nem tudod. Becsukhatod a szemed, ha valamit nem akarsz látni, hazudhatsz a Facebook-on egy tökéletes életet, de a negatív érzelmeid elől nem tudsz elbújni. Mert a negatív érzéseid mindaddig, míg szembe nem nézel velük, működnek, használnak és kergetnek téged. Akkor is, ha pozitív megerősítésekkel próbálod elnyomni őket.

Önmagadtól nincs hova menekülnöd… Ehelyett egyszerűbb, ha megállsz és szembenézel a negatív érzéseddel. Csak megállsz, és hagyod, hogy akár egy tornádó, minden félelem átsöpörjön rajtad. Nem harcolsz velük. És nem kened be színes cukormázzal, pozitív gondolatok formájában.

Következzen hát az én 6 szuper tippem, ami erősebb, kiegyensúlyozottabb és boldogabb emberré tett engem. Mindez nem azt jelenti, hogy tökéletes lennék, vagy körülöttem minden tökéletes. De megtanultam szembenézni a félelmeimmel, s ami a leglényegesebb, közben mégis elfogadni magam, szeretni magam a félelmeimmel együtt.

Az első lépés tehát egyértelműen az, hogy…

images

Ismerd be a negatív érzelmeid létét és jelenlegi lelki állapotod

Még ha a helyzeted szomorú is, ne fordíts hátat az érzelmeidnek, ál-pozitív gondolatokkal elnyomva a negatívat. Beszélj róla, ha másnak nem is, magadnak mindenképp.

  • Be kell ismerjem, hogy gyűlölöm magam, amiért kövér vagyok.
  • Eddig azt hazudtam, hogy nem bánom, de valójában rettegek tőle, hogy társ nélkül maradok.
  • Függőségben tart az alkohol.
  • Szétmarcangol a magány.
  • Igenis félek dönteni, nem hazudhatom magamnak tovább, hogy magabiztos vagyok.

Az első lépés tehát ahhoz hogy jól legyél: ismerd be, hogy nem vagy jól és ne csapd be magad az ellenkezőjével. Ez a kiindulópont. Ez a jelenlegi helyzeted. Ezek a koordinátáid. Itt vagy most. Nem ugorhatsz egyből a boldogságba. Elmozdulni elmozdulhatsz felé, hisz minden változik, de egyből nem kerülhetsz oda. Olyan ez, mintha Laoszból 10 perc alatt szeretnék hazaérni Magyarországra. Nem megy.
Persze létezik azonnali megvilágosodás is. De oda is önmagad és a jelenlegi helyzeted tökéletes elfogadásán vezet az út. Ha képes vagy itt és most elfogadni a jelenlegi helyzeted, megérkeztél a boldogság tökéletes állapotába. De sokunknak kis időbe telik, míg odalépdelünk.

Képezz távolságot a negatív gondolataid és önmagad közt

Miért? Mert amikor rávilágítod tudatosságod fényét a saját negatív érzéseidre tulajdonképpen már nem is vagy része a problémának. Távolságot teremtesz a probléma és önmagad közt. Többé a probléma nem benned, hanem rajtad kívül létezik… vagy nem létezik.

Ez a cél. Hirtelen szemtanúvá válni. Ha pedig őszinte megfigyelője vagy a saját negatív érzésednek, a negatív érzés azonnal megváltozik. Gyönyörű alkímia ez, igazi teremtés!

Abban a pillanatban, amikor olyat állítasz magadról, ami végre összhangban van az aktuális lelki állapotoddal, jelenlegi érzéseddel, vagyis immár őszinte vagy magaddal, azonnal jobban leszel. Lehet, hogy eleinte egy hajszálnyit, de akkor is jobban leszel. Ez még persze nem a végleges megoldás, de kezdetnek nem kevés, mert megkönnyebbülést hoz az őszinteséged. Levegőhöz jutsz, fellélegzel. Még akkor is, ha beismered a negatív gondolataid.

Merülj el a negatív érzésben

Merülj alá a negatív érzésbe. Honnan jön? Mit üzen? Tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket.
Ne feledd, minden negatív érzésed üzenetet hordoz. Közölni akar Veled valamit. Keresd meg az üzenetét, keresd meg a gyökerét.

Minden egyes félelmünk, minden egyes negatív viselkedésmintánk egy kétségbeesett gyermek segélykiáltása. A mi gyermeki lényünkké. De mi nem hallgatjuk meg ezt a hangot. Igazából már nem is tudjuk honnan jön a hang, csak egyszerűen rosszul érezzük magunkat. Ahelyett, hogy elmerülnénk a negatív érzelmekben, inkább rágyújtunk egy cigarettára. Vagy elmegyünk futni. Iszunk egy pohár bort. Vagy épp pozitív mantrákat mormolunk. Bármit, csak ne kelljen szembenézni a félelmünkkel.

Te csak bátran merülj bele a negatív érzéseidbe. Ússz le a legmélyére. Menj vissza a múltadba, a gyerekkorodba, tinédzserkorodba, bárhova, ahol negatív élmény ért. Engedd meg a negatív élménynek, hogy átjárja a tested. Add meg gyermek énednek azokat a válaszokat, amire szüksége van ahhoz, hogy megnyugodjon.

picture-2

A negatív érzéseidből kiindulva, állíts valami pozitívat

  • Igen, jelenleg kövér vagyok és nem szeretem így magam, de már két kilót fogytam. Jól haladok.
  • Rettegek tőle, hogy nem találok társat és egyedül maradok, de igyekszem kinyitni a szívem egy kapcsolatra.
  • Félek dönteni, de végre hajlandó vagyok ezen változtatni.

Ha azt mondod magadnak, ami az igazság és ráadásul ez még jó érzést is kelt benned, azonnal jobban érzed majd magad.

Kezdd el élvezni az életed, bárhol is vagy, bármilyen nehéz helyzetben.

Úgy vagy jó, ahogy vagy. Senki nem lehet jobb nálad, mert olyan, mint te, csak egy van: Te! Nem lehetek jobb nálad, mert nem vagyok te. És te sem lehetsz jobb nálam, mert nem vagy én. Érezd át ennek a mondatnak a súlyát. Egyedi vagy, egyszeri és megismételhetetlen. Ünnepeld hát önmagad. Fejezd ki magad. Bárhogyan. Táncolj, énekelj.

081312_Positive_Thinking_1725x810-PAN_19582.jpg

Élvezd önmagad társaságát. Élvezd az életed. Tégy valamit, ami boldoggá tesz. Ha a legnehezebb helyzetben vagy is találj valamit, valami apróságot, aminek örülni tudsz. Ha nem tudod kifizetni a számláid, és ezer teher kapaszkodik a nyakadba is élvezd egy pillanatra a Hold látványát, vagy hogy egészséges vagy. Tedd ezt minden nap, még ha eleinte nehezedre is esik. Csak öt percre találj valamit, aminek őszinte szívvel, gyermeki hévvel tudsz örülni, és a boldogság szép lassan kivirágzik Benned. Megtetted az első lépést a felszabadulás felé.

Gyűjts pozitív élményeket

Tölts több időt azokkal akiket szeretsz. Nem online vagy a közösségi oldalakon. Adj minőséget az együttlétnek: szeress, nevess, sírj, oszd meg az érzéseid, félelmeid és az örömödet.. Ahelyett hogy hamisan csengő pozitív gondolatokkal bombázod magad, gyűjts pozitív élményeket azok társaságában, akiket szeretsz. Őszinteséged, hadd nyissa meg az ő szívüket is.

Egyetlen tudatos lélegzet elég a megvilágosodáshoz

Végy egy mély lélegzetet a legnehezebb időkben. Amikor eluralnak a negatív gondolatok, amikor kijössz a sordrodból, amikor elkeseredett vagy, végy egyetlen mély, tudatos lélegzetet. Ezúttal ne állíts semmi pozitívat, csak koncentrálj a lélegzetedre. Egy tudatos lélegzetvétel megváltoztathatja a pillanatnyi hangulatod, megváltoztathatja az egész életed.

e5ffd82f27b65f23c7f180916f9e4886_view

A lélegzeted átjáró a jelenbe, közvetlen és személyes kapcsolatod az Univerzummal.

Nincs más dolgod, mint egyetlen egy mély lélegzetet venni és segítségével visszajönni az egyetlen létező valóságba, a jelenbe.

Válaszd ki a számodra legjobb technikát és gyakorold. Ha van kedved, meséld el nekem az ezzel kapcsolatos élményeid, benyomásaid. Mérhetetlen örömmel hallok rólad.

Ha hasznos volt számodra, amit olvastál, kérlek oszd meg a szeretteiddel, barátaiddal és az ismerőseiddel. A világnak több olyan nyitott és szeretetteljes emberre van szüksége, mint amilyen Te vagy. Ha van kedved, nézz bele a videóimba is, keress meg a Facebook-on, az Instagramon, Építsünk egy egymást támogató, szeretetteljes közösséget.

Köszönöm, hogy itt ülsz velem ma is a Plüssfotelben.

Copyright © 2016. Plüssfotel – Sóvári Mónika. Minden jog fenntartva.

2019-07-23T14:32:33+02:00

A PLÜSSFOTEL

Nyolc éve a pánikbetegség földre vitte az életem, amibe majdnem bele is haltam. Mondhatni a nulláról építettem újra magam és gyógyultam meg. Öt éve hoztam létre a közösséget, ahol szabadon beszélhetünk a félelmekről és természetesen a lehetséges megoldásokról.
rólam…

KAPCSOLAT

Go to Top